BBK krossade Alvik

Det var klasskillnad på Boden Arena.Bodens BK slog Alviks IK med 3–0 (3–0) och skapade ett intressant utgångsläge inför fortsättningen av hösten.– Det känns som att vi är på gång, sa Erik Lantto, en av derbyts stora.

BBK-jublet nådde inga gränser när Haris Devic hade satt 1–0.

Boden2009-08-25 07:06
När lagen mötts på Liko Arena i Alvik i juni tog hemmalaget en poäng – trots att BBK hade 24–8 i avslut i 10–0 i hörnor. Den här gången var en skräll aldrig nära.
BBK gjorde en av säsongens bästa matcher och Alvik fick mestadels jaga och slå ifrån sig.
– Vi spelade riktigt bra i första halvlek. I andra gick vi ner oss något. Det blev lite för många långa bollar, tyckte Lantto.
Hemmalaget spelade stabilt bakåt, hade bra snurr på passningsspelet – man kom ofta runt på kanterna – och skapade i vanligt ordning mängder av chanser. 3–0 var klart i underkant.
Alvik hade ändå de första chanserna genom två tunga skott av Martin Kallerhult, men så mycket mer blev det inte.
– Vi gjorde en bra match. Jag är mycket nöjd. Frånsett inledningen när Alvik kontrade tycker jag vi ägde matchen och jag är mest belåten med helheten, sa Christian Samuelsson, BBK–tränare.
Devic bredsidade in 1–0
Första målet kom efter 20 minuter. En hörna från höger nådde Peter Sedunov, som passade Haris Devic och denne kunde bredsida in bollen vid vänstra stolpen.
I 34:e minuten föll andra målet. Erik Lantto snurrade upp en motståndare vid vänsterkanten, drev inåt och sköt hårt vid bortre stolpen.
Tre minuter före paus punkterades matchen när Nedim Hiros gjorde 3–0 på straff.
– BBK var ruskigt bra och visst var matchen slut efter 3–0. Men vi sa i paus att vi skulle försöka vinna andra halvlek och jag tycker vi stod upp bra. Det tar vi med oss till nästa match, sa Ivan Nordqvist, tränare.
”Blir en spännande höst”
BBK föll å sin sida tillbaka något i andra halvlek, men hade ändå bud på ytterligare mål. Mattias Bergdahl var farligt framme vid tre tillfällen, men kom inte närmare än ett skott i stolpen.
Segern innebar att BBK passerade IFK Luleå på bättre målskillnad och bara är en poäng efter Piteå – som man möter på LF Arena på måndagkväll.
– Det blir en spännande höst. Men serien kommer inte att avgöras förrän i sista omgångarna, sa ”Kisse”.
BBK:s backlinje var stabil med Peter Sedunov som den tongivande. Han tvingades dock utgå i andra halvlek med en trolig sträckning i ena låret.
Erik Lantto briljerade på mittfältet. Han fick stora ytor att jobba på, hade ofta bollen och skapade mycket. Mattias Ottestig och Emil Johansson slet förtjänstfullt.
Nye bosniern Nedim Hiros fick pris som hemmalagets bäste och visade än gång att han är en klassspelare. Nu fick han göra sitt första mål och det var välkommet.
Drew Helm skadades
Men Hiros hade åtminstone kunnat bli tremålsskytt. Chanser saknades inte.
– Nedim bidrar med så mycket i spelet. Han har haft flera assist. Jag bryr mig inte vem som gör målen, sa ”Kisse”.
Måhända har det lossnat i målskyttet. I de två senaste matcherna har BBK gjort sju mål.
Notabelt: även Drew Helm fick kliva av. Det är oklart hur svår hans skada är, men Drew gick på kryckor efter matchen.
Om BBK kan snegla uppåt så är det tvärtom för Alvik. Måndagskvällens förlust var den fjärde i höst och laget ligger kvar under nedflyttningsstrecket.
Nu väntar en nyckelmatch på Liko Arena: Friska Viljor på lördag.
Fredrik Lundgren fick slita mycket och gjorde det bra i AIK–försvaret. Simon Brännström, forward, också nyttig.
– Jag är säker på att Alvik klarar nytt kontrakt, sa Christian Samuelsson.
Målen: 1–0 (20) Haris Devic, 2–0 (34) Erik Lantto, 3–0 (42) Nedim Hiros.
Publik: 1144.