Bäst i Norrbotten

Jesper Zerpe, Bodens GK , visade strålande form med bra och säkert spel vid helgens NVGF/DM för juniorer på Bodens golfbana.54 hål varav 36 under lördagen och 18 under söndagen. Med Jesper i ledningen från första rundan till sista.Nu var han sju slag bättre än tvåan Martin Stenlund från Östersund.- Litet överraskad är jag nog, erkände Jesper. Men jag spelade riktigt bra under lördagen.

Foto:

BODEN2009-08-10 06:00
18-årige Jesper Zerpe som nyligen gick ut golfgymnasiet hoppas och har tänkt sig en framtid som golfspelare. Närmast skall han försöka kvala in till Nordiska touren i höst.
- Efter en tre, fyra rundor på golfbanor i Skåne. Jag måste tillhöra topp 20 för att få spela och det skall jag nog klara, hoppades Jesper.
Som inledde lördagen med en 75-slagsrunda och delade då ledningen med Sörfors Claes Isaksson (slutade fyra). Nästa runda gick Jesper på kanonfina 73 slag och var då sex bättre än Philip Fransson Sörfors som låg på andra plats inför söndagens 18 hål.
- Jag fick i en del puttar och spelade riktigt bra.
En så stor ledning släpper man förstås inte.
- Nja. Jag hade litet press på mig och allt kan hända i golf men det är klart att det känns fint att gå ut med det försprånget, sade Jesper.
Särspel avgjorde
Om Jesper vann klart så var det så mycket jämnare och tuffare i klassen damer/juniorer. Där delade Piteås Malin Becker och hemmagolfaren Paulina Bergbom förstaplatsen på 246 slag efter de tre rundorna. I förrän på tredje särspelshålet kunde Malin Becker avgöra.
- Litet trist förstås men jag har spelat bra, sade Paulina sedan hon gratulerat vinnaren. Litet oflyt har jag förstås haft och jag hade fem slags ledning efter lördagen. Men Malin spelade betydligt bättre idag (läs igår) samtidigt som jag puttade mindre bra.
Segrade i seniorklassen gjorde Niklas Ruumensaari Luleå GK på 237 slag före Jimmy Andersson Piteå GK 241.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om