Bara nära, Boden

Premiärupplagan av "Lappen Cup" i handboll blev en rysare med tre lag på samma poäng.Ett målhungrigt Lillpite vann turneringen men Boden Handboll hade chansen långt in i andra halvlek i finalmatchen mot IFK Helsingfors.En seger med 13 mål behövdes för slutsegern och man hade 27-16 med gott om tid kvar.Nu krympte ledningen till en seger med 28-24.- Vi har stegrat i kvalitet hela vägen, uttryckte sig Kent Hedlund. Tränare i Boden Handboll. Ändå är jag litet besviken över att vi inte vann turneringen.

Lillpite vann Lappen Cup i handbolll i helgen.

BODEN2011-09-05 06:00

"Lappen Cup" spelades nu för första gången. Fyra damlag, Lillpite, IFK Helsingfors, Boden Handboll och Kiruna HK mötte varandra under lördag-söndag i Hildursborg.

Lillpite och Boden möttes i öppningsmatchen under lördagen och resultatet där kom nu att avgöra var slutsegern skulle hamna.

Allsvenska Boden Handboll spelade en närmast felfri handboll under större delen av första halvlek. Som mest hade man ledningen med sex mål. I andra halvlek hittade Lillpite, ledda av trion Julia Grahn, Sofia Lindqvist och Malin Lundström vägar genom ett allt öppnare och trögare bodenförsvar och efter dryga 17 minuter var Lillpite ikapp och förbi.

Efter sex minuter av första halvlek skadade sig Bodens Pernilla Fahlgren. En stukad fot stoppade alla planer på fortsatt spel och den skadan spelade förstås sin stora roll för slutresultatet.

- Det blev för tufft när vi tappade Pernilla, sade Kent Hedlund. Tränare i Boden Handboll. Vi är känsliga för skador. Annars har vi mest focuserat på försvarsspelet under den här turneringen.

Exbodensaren Stina Vidman med elitserieförflutet i Spårvägen provspelade i bodenlaget under helgen och var förstås en förstärkning även om hon fick spela på litet ovana positioner. Klart förbättrad mot tidigare insatser var också vänsterhänta rumänskan Ioana Hartopeanu som kommer att vara en tillgång när hon får träna ikapp och spela ett par matcher till. Ett stort plus även till A-flickan Sara Nordström som gjorde ett jättejobb i försvaret.

I perioder har Boden Handboll visat upp ett starkt spel i både anfall och i försvar. Stina Vidmans entre i laget var en positiv injektion och tillsammans med försvarsjättarna Annica Sundqvist och Pernilla Fahlgren och snabba Emmy Nordmark har man en kvartett som duger mycket bra mot allsvenskt motstånd.

Att Lillpite kommer att springa igenom årets division I, det måste vi tro och man har nog siktet inställt mot allsvenskan där också.

- Det blev en fin handbollsturnering som levde ända fram till sista matchen, sade cupens initiativtagare Lars "Lappen" Enström som med sina drygt 60 landskamper och dubbla SM-tecken är länets främsta handbollsspelare någonsin. Jag är glad att det blev så här och den här turneringen kommer både att fortsätta och att utvecklas.

Segern i "Lappen Cup" gav 10 000 kronor till Lillpite som förlorade mot tvåan IFK Helsingfors.

Boden Handboll slutade på en tredjeplats medan Kiruna HK fick finna sig i rejäla förluster i sina matcher.