Ayda Delen dominerade - men BK Snar förlorade

Riksfinalen i fyrstadsbrottning för tjejer blev en duell mellan hemmaklubben BK Snar och skånska BK Ore/Sösdala BK.Skånskorna vann till slut med knappa 5-4.En lika lätt som väntad seger tog hemmaklubbens Ayda Delen.- För BK Snar är det här viktiga matcher. Vi skall göra allt för att vinna, lovade Ayda innan finalens första match.

Foto:

BODEN2010-04-15 06:00
Nu fattades det en seger för att bodentjejerna skulle gå segrandes ur årets tjejfyrstads. Men Ayda Delen som valdes till "Årets idrottskvinna i Boden" i fjol efter att ha varit medaljör på UEM och vunnit USM gjorde förstås det som förväntades av henne i 68 kg-klassen. BK Ores Emelie Follin hade egentligen ingenting att sätta emot. En snabb fallseger för 16-åriga Ayda som verkade både starkare och snabbare än tidigare.
Ayda var hemma på påsklov från brottningsgymnasiet i Arboga och lördagens match var säkert formbefrämjande. Tävlingssäsongen är nämligen inte på långa vägar slut för henne. Det väntar ett elitläger, en resa till Tyskland men också Ungdoms EM i Bosnien i början av sommaren och sedan ett Ungdoms OS i Singapore.
- Det är kul att komma hem och träffa kompisar och familjen. Men jag trivs fint på brottningsgymnasiet också. Där får jag bra sparring och tuff träning.
En snabb seger tog också BK Snars Sandra Saarkinen i 48 kg. Sandra fallbesegrade Carolina Gagzies BK Ore som inte riktigt hängde med i tempot.
Sandra fyller 15 år och har brottats sedan hon var sju år. Tidigare brottades hon för Haparanda men tillhör BK Snar sedan ett år tillbaka. Hon har fina meriter från Klippan Lady Open där hon slutade trea och från USM där det blev ett silver.
- Det här var ingen av mina hårdare matcher, sade Sandra. Jag känner att jag utvecklats mycket i BK Snar och jag hoppas att jag blir uttagen till Ungdoms EM. Jag har chansen det vet jag.
BK Snars två övriga segrar togs av snabba Minna Ridderstråhle-Sundgren i 34 kg och av nyförvärvet Mia Grönros i 57 kg.
17-åriga Mia som också går på brottningsgymnasiet i Arboga just nu vann över Mika Nicolic och hade tidigare på dagen skrivit på övergångspappren från Haparanda till BK Snar.
- Det känns helt rätt. Jag trivs mycket bra med mina klubbkompisar i Boden, sade Mia.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om