Auktionsfyndet kan bli ett riktigt klipp för Jesper R Nilsson

Hemmatränaren Jesper R Nilsson hoppas kunna överraska i stoloppet V75-2 i morgon.
Han startar sin fyraåriga amerikaimport Amourus med Stefan Söderkvist i sulkyn.
- Hon har kapacitet som räcker för en segerstrid och har fått den tid på sig som hon behöver, säger Jesper hoppfullt.

Hemmatränaren Jesper R Nilsson siktar på V75-seger.

Hemmatränaren Jesper R Nilsson siktar på V75-seger.

Foto: Anders Hjortenklev

BODEN2012-06-15 06:00

Amourus är inhandlad på en auktion i Harrisburg av Jesper i fjol. Jesper tyckte att hon såg fin ut trots att hon just avslutat en tuff tävlingssäsong.

- Inte särskilt sliten och jag tänkte att jag vill prova den här. Hon har bara blivit piggare och mera framåt för varje vecka som gått och för varje jobb hon fått.

I slutet av april tyckte Jesper att det var lämpligt att sverige-debutera så smått med sin fyraåriga yankare. I ett sidolopp under Umåkers V75-dag. Amourus kördes då av Erik Adielsson och nådde också linjen som vinnare.

- Det var bra gjort av en relativt nybliven fyraåring, berömmer Jesper. Även om det blev litet väl hårt i mål.

Kommer få trava i rygg
Amourus verkar ha tagit sin första start i ny regi på bästa sätt. Hon gick ett skarpare jobb i fredags och var överraskande fin då, berättar Jesper vidare.

Stoet avslutade sylvasst och lämnade den häst hon jobbade i lag med ordentligt på efterkälken.

- Drillbit Ås blir förstås storfavorit i V75-2 och vi slår absolut ur underläge men jag tycker att Amourus visat stora resurser i sina träningsrundor. Men det är ett tufft lopp med många bra hästar.

Trots andraspåret är det inte ledningen som gäller för Jespers fyraåring.

- Hon kommer att få trava i en rygg. Det kommer också flera lopp för henne och hon är egentligen inte toppad för det här loppet, förklarar Jesper.

Får slita hårt för pengarna
Jesper R Nilsson har 12 hästar till start under Peabtravets dubbeltrav. Fem av dem i V75. I fjol körde stallet in 1,1 miljoner kronor och i år har man nått nära halvmiljonen efter nio segrar.

- Med nio olika hästar och det är jag förstås nöjd med, säger Jesper. De här två tävlingsdagarna har en fruktansvärt stor betydelse för oss hemmatränare och på stan vill alla prata trav med oss den här veckan.

- När jag började som tränare var det litet pengar att köra om. Trots det kom det in nya hästar i stallet stup i ett. Nu finns det betydligt mera pengar att köra om men nu får du slita för varje krona, konstaterade Jesper också.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om