Astrids härliga DM-helg

Två DM-tecken och sex klassegrar. Piteryttarinnan Astrid Hedman var förstås belåten med sin helg i dressyrsadeln.DM-guldet tog hon med pampige 13-åringen Benzon i Young Rider Junior och med D-ponnyn Cocktail.- Jättekul. Mitt första DM. Tidigare har jag andra- och tredjeplatser, log Astrid och gav Benzon en varm klapp.

Piteå RKs Astrid Hedman och 13-årige Benzon vann DM-guldet för Young Riders. Dessutom tog Astrid sex klassegrar och en tredjeplats.

Piteå RKs Astrid Hedman och 13-årige Benzon vann DM-guldet för Young Riders. Dessutom tog Astrid sex klassegrar och en tredjeplats.

Foto: Anders Hjortenklev

BODEN2008-09-29 06:00
Årets DM i dressyr arrangerades under två dagar i helgen av Bodens Ridklubb på klubbens utomhusbanor. Cirka 45 ekipage var anmälda i stor häst och runt 35 ekipage i ponnyklasserna.
Intresset för dressyren har väckts vid liv ordentligt och verkar ha ökat ganska dramatiskt på senare år.
- Det gäller förstås att träna mycket och att öka sitt kunnande. Är du en duktig dressyrryttare är det väldigt roligt, förklarade Astrid Hedman.
Som är en mycket duktig ryttarinna men det handlar naturligtvis om att ha en bra häst också. En häst som tycker om att tävla och det hade Astrid.
- Benzon är min mammas häst. En mycket charmig och kapabel individ.
Att vinna ett DM-guld är stort och värderas högt men det slår inte det Norrländska Mästerskap i dressyr som Astrid vann tidigare i år.
Största i karriären
- NM-segern är förstås nummer ett, instämmer hon. Till nästa år har jag lagt upp ribban litet högre ändå. Då skall jag försöka kvalificera mig till det JSM som rids i juni. Var någonstans vet jag inte. Hoppas att det inte går i skåne. Då blir det nog för långt att resa.
En framgångsrik DM-helg hade också hemmaklubbens Julia Jonsson och hennes B-ponny Sweet as Candy.
Julia är 14 år och det betyder att hon rider sista året på en B-ponny.
- Jag hade min första häst, en shetlandsponny när jag var tre år, berättar hon. 13-åriga Sweet as Candy har jag haft sedan hon var 5 år och jag har utbildat henne själv.
Har olika hästalternativ
Julia Jonsson har en oslagbar segerprocent den här säsongen. Hon har nämligen vunnit de tävlingar hon ställt upp i. Tidigare tävlade hon och hennes B-ponny i hoppning också men den åldersgränsen har Julia passerat och i år har det bara handlat om dressyr.
- Den här DM-segern är det största som hänt mig på hästryggen, säger Julia. Men det är inte bara min förtjänst. Min mamma och min syster har sin stora del i att det går bra för mig. Vi hjälps åt väldigt mycket när det gäller hästarna.
Julia Jonsson har en D-ponny också.
- Henne tänker jag tävla med i fortsättningen. Åtminstone till det att det blir dags för stor häst.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om