Äntligen seger

Den segern behövde Bodens BS. Efter fyra raka förluster föll pusselbitarna på plats i hemmahallen, 12-8 mot Sundbyberg.- Skönt. Nu är vi med igen, säger Bo Riström, 53, bäst tillsammans med Mats Andersson.

Foto:

BODEN2008-10-20 06:00
BBS började bra och vann första serien med 3-2. Man hade också 3-2 efter halva andra serien, men tappade till 1-4.
Hur gick tankarna då?
- Nej, inte nu igen.
Sundbyberg hade alltså 6-4 efter två serier och när halva tredje serien var spelad hade man utökat ledningen. Men matchen svängde, BBS började hitta rätt och vann med 4-1.
Det handlade dock om små marginaler. På ett banpar skilde det bara en poäng till hemmalagets fördel.
Ledning således med 8-7 inför sista serien och då bars Boden fram av en entusiastisk publik. Det blev 4-1 och dagens högsta poäng, 1831. Noterbart är att BBS hade sex av åtta spelare över 200 poäng.
- Efter tre serier var vi med och i den sista flöt det bara på. Det kändes som att vi inte kunde förlora. Vi var mera taggade än Sundbyberg och ville verkligen vinna, säger Bosse.
Slog sitt bästa resultat
Riström, som i höst debuterat i elitserien, slog 955 poäng och det är hans bästa resultat.
- Hittills. Jag hoppas jag kan förbättra det under säsongen.
Men allra bäst var lagkaptenen Mats Andersson. "Moa" noterade 962 poäng.
- Mats betyder 50 procent extra. Han pushar på och lever med hela tiden, säger Bosse.
“Studsade tillbaks bra"
- Jättesnällt sagt av Bosse. Men det är min uppgift att hålla igång. Tidigare har det varit för lojt både från min och lagets sida.
Efter segern mot Falkenberg förlorade BBS fyra matcher i rad och den senaste sved måhända extra, 3-17 mot Kulladal i hemmahallen.
- Vi hade ett bra snack efter den matchen och studsade tillbaka på ett bra sätt. Samtidigt ska vi komma ihåg att de lag vi förlorat ligger tre på de tre första platserna i tabellen.
Mats säger också att han rannsakat sitt eget spel och belöningen kom omgående.
- Jag hade om min spelstil i veckan. Nu spelade jag mera på säkerhet och då lossnade det.
Vad säger du om publiken?
- Den är fantastisk. Vi får en extragubbe i ryggen.
n n Sundbyberg hade matchens främste i Mats Westerlund med 973 poäng och i andra serien hade han maximal utdelning, 300 poäng alltså.
BBS-poängen: Mats Andersson 962, Bo Riström 955, Håkan Öhrling 919, Daniel Rönnbäck 884, Jan Rönnbäck 876, Andreas Bergman 864, Christer Englund 850, Ulf Pettersson 769.
Lagpoäng: 7079-6691.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om