Anna redo för proffsdebuten

I och med årsskiftet utökar Peabtravet sin tränarkår. Nio tränare är nu knutna till banan.33-åriga Anna Lindmark startar upp med 12 boxar i ett av banans stall.- Jag vill inte vara hästskötare i hela mitt liv och jag känner mig hemma i den här miljön, säger hon.

I och med årsskiftet utökar Peabtravet sin tränarkår. Nio tränare är nu knutna till banan. 33-åriga Anna Lindmark är den senaste i gänget.  "Jag vill inte vara                                           hästskötare i hela mitt liv och jag känner mig hemma i den här miljön", säger Anna

I och med årsskiftet utökar Peabtravet sin tränarkår. Nio tränare är nu knutna till banan. 33-åriga Anna Lindmark är den senaste i gänget. "Jag vill inte vara hästskötare i hela mitt liv och jag känner mig hemma i den här miljön", säger Anna

Foto: anders hjortenklev

BODEN2010-01-14 06:00
Efter sex år som hästskötare hos Stig H Johansson och tre år hos Torbjörn Jansson före det vill Anna Lindmark nu "stå på egna ben". Väl medveten om att jobbet som travtränare har många sidor och inte hör till de alldeles enkla.
Men det skrämmer inte Anna som dessutom har tillbringat en stor del av sin barndom och uppväxt bland travhästar.
- Nej. Att vara hästskötare är ett tungt jobb och när jag fick barn (sonen Kevin är tre år) blev tanken att bli tränare allt starkare. Alternativet var att skaffa mig ett "vanligt" jobb och vara travamatör vid sidan om.
Anna Lindmark är utbildad kock. Hade det yrket som alternativ men valde travet. Hos Stig H har hon under åren haft hand om kanoner som Citation och Plantagenet.
- Jag hade fyra passhästar och jag trivdes fint där men vill ändå prova tränarjobbet. Jag vill kunna ta egna beslut och jag tycker att jag äger de kunskaper som behövs för att lyckas. Jag vill inte byta ner mig och jobba åt någon annan travtränare heller.
Hoppas på fulla stallplatser
Stig H uppmuntrade Anna när hon berättade om sina tränarplaner. Sade: "Du kommer att få jobba jättehårt men har man aldrig provat så vet man heller inte hur det går".
Att hon väljer Peabtravet är kanske inte så konstigt. Hon har pappa Mats Åke Nilsson där och hela övriga släkten i övre norrland.
- Stallets 12 boxar hoppas jag kunna fylla upp och jag hoppas kunna ha sex - åtta starthästar. Några hästar är redan klara. Vår egen Edling (3 år e. Hallsta Lotus), morfar Stig Lindmarks Dellman W.W. och femåriga Livi Doll (e. Super Arnie) är tre av dem. Vem som blir min första vinnare vågar jag inte spekulera i, sa Lindmark.
Anna Lindmark hör till de tränare som inte kör lopp själv. Hon kommer att välja kuskar och ser inte det som något problem.
- Inte alls. Ulf Ohlsson och Jorma Kontio kommer till Peabtravet oftare i år än tidigare och dessutom finns det duktiga kuskar som Petter Lundberg på närmare håll också. Det ger sig. Själv har jag bara två provlopp bakom mig men jag hade nog kört själv om jag börjat tidigare.
Anna är inte ensam i stallet. Sambon Mikael Karlsson är med i verksamheten.
- Han är hovslagare men får förstås hjälpa till med övriga sysslor också. Kan vi sedan köra in runt halvmiljonen det här första året så kommer jag att vara nöjd med resultatet, avslutade Lindmark.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om