Anna - ett stort litet krutpaket

Hon var minst på plan - men i finalen var hon en av de största.Krutpaketetet Anna Magnusson sköt 1-0 ovh visade vägen för Storfors mot Sunderbyn.Nej, sköt är fel ord. Hon tryckte in bollen med kraft och vilja. Den bara skulle in.Dynamit kommer i små förpackningar.

Dynamit kommer i små förpackningar. Anna Magnusson är inte stor i centimeter, men hon är tuff och aggressiv och målfarlig.                                  Här gratuleras hon av Clara Eriksson efter 1-0-målet i finalen. Sunderbyns Cecilia Linderälv hämtar kraft i nätmaskorna.

Dynamit kommer i små förpackningar. Anna Magnusson är inte stor i centimeter, men hon är tuff och aggressiv och målfarlig. Här gratuleras hon av Clara Eriksson efter 1-0-målet i finalen. Sunderbyns Cecilia Linderälv hämtar kraft i nätmaskorna.

Foto: Göran Ström

BODEN2009-08-28 06:00
Sunderbyn svarade för en tapper match i F 14-finalen, men Stofors var snäppet bättre och vann rättvist med 3-0 till slut.
Det var Anna Magnussons mål som fick nervknutarna att släppa. Det var hennes femte mål i slutspelet och därmed vann hon skytteligan.
- Jag brukar spela på mittfältet men trivs lika bra som nu på topp, säger hon.
Tunga bakslag
I början av andra halvlek åkte Sunderbyn på några tunga bakslag. Först föll innerbacken Olivia Jonsson så olyckligt på högra axeln att hon skadade nyckelbenet. Hon fördes till Sunderby sjukhus.
Strax efteråt gjorde Anna Magnusson sitt mål. När Lisa Stare ökade till 2-0 var finalen avgjord.
Med matchens sista spark faställde Linnea Bergdahl 3-0 då hon med ett direktskott gjorde finalens vackraste mål.
- Jag tycker att vi vann rättvist, säger Anna Magnusson som har ett något ovanligt dubbelliv.
På vintern åker hon skidor för Hemmingsmark och tävlar i skidskytte för Piteå skidskytteklubb.
På sommaren handlar det alltså om fotboll.
- Jag vet att jag snart måste välja idrott. Men det är inte lätt, säger Anna.
n n För Storfors AIK blev det ett framgångsrikt slutspel. Först vann klubbens P 14-lag guld och nu var det flickornas tur.
För Storforstjejerna var guldet belöningen för sex års slit.
- Så länge har vi kämpat med det här laget, säger tränaren Lars Bergdahl. Vi har bra fart på ungsdomsverksamheten och speciellt våra 95-ungdomar håller sig framme.
Känner varandra
Storfors och Sunderbyn har mötts flera gånger och känner varandras styrka och svaghet.
- Det är alltid lika roligt att möta Sunderbyn. De har liksom vi ett spelande lag. Vi har förlorat två Summer Games-finaler mot dem, men nu var det våran tur. Jag tycker vi var bättre i andra halvlek och vann rättvist, säger Bergdahl.
Anna Magnusson framåt och mittbacken Moa Wirtala bakåt var Storfors två stora namn. Linnea Bergdahl får extra plus på mittfältet.
n n Sunderbyn fick nöja sig med silvret men måste ändå vara belåtna med turneringen.
- Absolut, säger tränaren Lars Johansson. Vi brukar hålla oss långt framme i Lilla VM och det här var inget undantag. Men en svår skada och en utvisning blev tufft för oss.
Mittfältaren och lagkaptenen Elin Nilsson stack ut i Byn. Elin Aunes var också duktig på mitten. Amanda Karlsson var säker back och framåt ska snabba Carolina Mella ha beröm för sitt jagande.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om