Amatörerna körde som proffs på Bodentravet

Amatörtränade hemmaduon Main Target och Quantum Cherry tog hand om två av V4-loppen under Peabtravets lunchtrav igår.Två mycket bra vinnare som kördes av proffsen Gunnel Fredriksson och Roger Nilsson.- Det var aldrig några problem och Main Target var så gott som okörd, berömde Gunnel efter segern i V4-2.

Amatörtränade Main Target var femstjärnig för Gunnel Fredriksson och tog en ohotad seger i V4-2.

Amatörtränade Main Target var femstjärnig för Gunnel Fredriksson och tog en ohotad seger i V4-2.

Foto: Anders Hjortenklev

BODEN2008-09-25 06:00
Femårige Main Target gjorde sin tionde start för året igår. Tog nu sin fjärde årsseger och är på väg mot ytterligare en fin säsong. Minns att den pampige valacken vann Peabtravets uttagningslopp till Amatör SM i juni för Jens Nilsson. Att han i finalen i Halmstad sedan travade rekordet 13,1 utan att räcka till men att han tog de loppen på ett bra sätt och kanske till och med har utvecklats ett snäpp efter det.
- Det tycker jag och kommer nog att räcka till en bra bit uppåt i klasserna också, tippar Gunnel.
I går hade Main Target och Gunnel Fredriksson ett sjättespår att brottas med bakom bilen.
- Jag kör till en bit från start så får vi se, sade hon inför starten.
Flying to Noon inget hot
Det gjorde hon också med resultat att Main Target satt i spets redan i första kurvan. Därifrån reglerade hon sedan loppet helt och hållet och utvändige Flying to Noon utgjorde inget hot.
- Jag var tvungen att ladda från start då Main Target var pigg och slog i vagnen så han fick lugna ner sig en bit, förklarade Gunnel. Han var jättebra och var närmast okörd i mål.
Hästen ägs och tränas av amatörerna Marie och Ulf Anglöw som har sin gård i Alträsk. De två har också fött upp femåringen efter Silver Pine.
- Vi köpte mormor Tia Girl som ridhäst, betäckte henne med Active Bowler och fick Naissance de Perle. Main Target är "mellanbarnet" av tre avkommor, kallade Marie sin vinnare för.
- Tyvärr har han inte hovar att tävla barfota men han duger som synes bra med skor också, inflikade Ulf Anglöw.
Quantum Cherry rikitgt bra
Riktigt bra vid sin seger i V4-avslutningen var också pitetravaren, fyraåriga stoet Quantum Cherry. En häst som har visat uppåtform under två senaste starterna och där hon avslutade vasst som tvåa på Bergsåker bland annat.
Att hon vann var heller ingen överraskning för NSDs läsare. Quantum Cherry var "V4-spöke" i tipset och Roger Nilsson sade där att "jag trodde på seger senast men vi får väl knäppa dem nu istället".
Det gjorde man också¨. Till oddset 5,37.
Roger lät nu Quantum Cherry trava in sig i andra utvändigt. Attackerade mot ledningen dryga halvvarvet kvar och rann sedan undan till bekväm seger.
- Hon värmde inte så bra men i loppet var hon mycket fin, berömde Roger. Hon är knallhård och håller tempot hela vägen.
Quantum Cherry ägs av travamatörerna Ulrika och Nils Westerberg och av hela familjen, påpekade Ulrika.
Stod som på nålar
Som stod som på nålar i stallsvängen under loppet. Slets mellan hopp och förtvivlan.
- Vilken befrielse, utbrast hon när segern var klar. Jag som var så negativ hela vägen.
Skellefteseger i kalla V4-1 genom en knapp men klar seger för favoriten Landsom Faksen och Peter Wikström.
Landsom Faksen travade loppet igenom utvändigt ledande Trollstegg och stack huvudet först i början av upploppet.
- Landsom Faksen har varit bra hela sommaren även om han vikt ner sig någon gång, sade Wikström. Idag hade han inga sådana tankar. Dessutom hade han Trollstegg invändigt och den hästen är som bekant inte speciellt modig till slut. Jag visste att om min häst bara hade huvudet före på upploppet så vinner vi.
Peabtravet körde sju lopp under något vi kan kalla för "långlunch". Enda proffstränade vinnare var finske Chilly Willy som segrade i V4-3 för Mauri Mauria. Jaara går mycket sällan segerlös från Peabtravets lunchtrav.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om