Alla föll för Henrik i fyrstadsfinalen: "Det var tufft"

Tre raka segrar och vald till Pojkfyrstadsfinalernas bästa brottare.BK Snars Henrik Alm Styvén kunde vara belåten med sin insats på brottarmattan i lördags.- Det är jag också. Det var tufft och det är första gången jag vinner alla matcherna, sade han. Nu siktar jag mot USM om tre veckor.

Foto:

BODEN2009-02-26 06:00
Bodenbrottarna från BK Snar hade att möta stockholmsklubben Spårvägen, Örgryte från Göteborg och skånska Tyringe i pojkfyrstadsfinalerna i Hildursborg. Efter en inledande seger mot Tyringe med 6-4 förlorade man mot favoriterna Spårvägen med 3-7 och mot ÖIS med knappa 4-6.
Henrik Alm-Styvén var inte ensam i BK Snar att gå obesegrad genom lördagen. Även David Lejon i 32 kg och Jesse Kauppinen i 38 kg besegrade sina motståndare.
Henrik och Jesse fyller 14 år i år och det betyder att de får och skall vara med i USM i Helsingborg i mitten av mars.
- Jag är i en väldigt fin form just nu och jag siktar mot en final där, sade Jesse. Som säkert besegrade Jonatan Viktorson Tyringe och Spårvägens Abdualiziz Hussein och som sedan avslutade med en w.o.-seger mot Örgryte.
En stor talang
Henrik Alm-Styvén är en kanske ännu större talang på brottarmattan. Tät och svår för motståndarna att få grepp på och snabb och med ett brett register i sina offensiva attacker. I lördags hjälpte det inte ens att Spårvägens Karen Harutyunyan försökte bita (!) Henrik under deras match.
- Han bet mig i ryggen. Jag förlorade mot honom i fjol och det var skönt att få revansch nu.
Henrik fick ingenting gratis i inledningsmatchen mot Tyringes Jakob Brink heller. Vann en jämn första- och sistaperiod och var ordentligt mör efter den segern.
- I sista perioden var jag ordentligt trött och då trodde jag ett tag att jag skulle förlora. Jag fick kämpa och är glad att jag klarade av det.
David Lejon fyllde 12 år dagen innan fyrstadsfinalerna. Någon födelsedagstårta var det nu inte tal om då han med nöd och näppe kunde väga in i 32 kg-klassen. David är närmast explosiv i sin brottning och i lördags var det ingen av hans motståndare som hann med i svängarna. Fallsegrar mot Tyringes Gustav Nyberg och mot ÖIS Rafael Åström medan Spårvägens Erik Soini klarade sig tiden ut.
- Det var mina sista matcher i 32 kg. I fortsättningen av säsongen skall jag brottas i 35 kg, sade lille David Lejon och satte i sig en stor och välsmakande kycklingmacka.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om