Aida och Linnea är redo att ta över efter Ida-Theres Nerell

BODEN.

En dröm har gått i uppfyllelse för Linnea Blomgren (t v) och Ayda Delen från BK Snar i Boden: de har kommit in på brottningsgymnasiet i Arboga.

En dröm har gått i uppfyllelse för Linnea Blomgren (t v) och Ayda Delen från BK Snar i Boden: de har kommit in på brottningsgymnasiet i Arboga.

Foto: leif hammarström

BODEN2008-12-12 06:00
Det är tuffa villkor för att bli antagen till den treåriga utbildningen. Endast tre flickor och lika många pojkar tas in varje år.
- Det känns jätteroligt att få chansen och kunna göra en riktig satsning, säger Linnea.
- Jag vill lära mig mera om brottning. Då är det perfekt att gå på gymnasiet, säger Ayda.
Det var familjerna som lockade tjejerna till brottarmattan. Linnea berättar att pappa var tränare och Ayda tände på brottningen sedan hon följt sin bror till träningen
USM-segrare
- Vi går inte i samma klass, men är kompisar på fritiden. Vi träffas i stort sett varje dag.
De har tränat hårt i många år och räknas till de bästa i landet. Båda har också goda meriter med flera framträdande placeringar i de stora tävlingarna. Ayda har lyckats bäst i USM, hon vann tidigare år.
Snartjejerna har också vunnit mängder av DM.
Vad är det som är så bra med brottning?
- Det är en allsidig sport med varierande träning. Det handlar om styrka, smidighet och teknik. Sedan är det kul att tävla och vinna.
Linnea och Ayda lyfter gärna fram Ida-Theres Nerell och hennes betydelse för karriären. Ida-Theres är Snars bästa brottare genom tiderna, men bytte nyligen klubb till Hässleholm där hon bor sedan många år.
- Ida-Theres har inspirerat oss sedan vi var små. Hon har fått vara med på OS och det siktar vi också på.
Snartjejerna har redan tagit de första stegen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om