5 priser - då blev Salmela travgalans store vinnare

Petri Salmela, Victoria Sisu, Born to Dance och amatörtränaren Ola Johansson var galakvällens stora vinnare på Peabtravet i lördags.Petri Salmela tog hand om fem av titlarna då han som väntat valdes till fjolårets proffstränare. Dessutom tränar han fjolårets treåring Brutus Sund, fjolårets häst, fyraåring och sto Victoria Sisu.- Det är lätt att vara tränare när jag har så fina hästar i stallet, sade Petri.

Petri Salmela har all anledning att vara belåten med fjolåret. Salmelas hästar sprang in över fem miljoner kronor under 2008.  Till höger sitter Petris hustru Anne och Victoria Sisus ägare Lennart Carlsson. "Det är lätt att vara tränare när jag har fina hästar", säger han.

Petri Salmela har all anledning att vara belåten med fjolåret. Salmelas hästar sprang in över fem miljoner kronor under 2008. Till höger sitter Petris hustru Anne och Victoria Sisus ägare Lennart Carlsson. "Det är lätt att vara tränare när jag har fina hästar", säger han.

Foto: Anders Hjortenklev

BODEN2009-02-10 06:00
Peabtravet höll i lördags sin nionde travgala.
En kväll med litet guldkant och vid samtliga galakvällar har Petri Salmela blivit vald till "Årets proffstränare" vid banan. I fjol sprang hästarna i Petris stall in 5,2 miljoner kronor. En mycket bra resultat även om det inte var något rekord.
Victoria Sisu tjänade runt miljonen som fyraåring i fjol. Klart att det finns både förväntningar och förhoppningar på henne i år också.
- Absolut. Jag har tränat många fina ston genom åren och Victoria Sisu är förstås en av dem. Jag hoppas kunna starta henne utomlands i år. I Frankrike eller i Italien kanske.
Köpet var en ren chansning
Petri har tidigare nått framgångar och segrar ute i Europa. Med Plant the Seed i Holland och i Österrike med Mr Claude.
- Jag måste ha stora förväntningar på en så bra häst som Victoria Sisu.
En poäng i sammanhanget är att ägaren Lennart Carlsson från Tyresö utanför Stockholm köpte stoet osett.
Han var egentligen ute efter året äldre helsystern Annika Sisu.
En lika spännande säsong möter förstås nu fyraårige Brutus Sund. "Årets treåring", breeder´strea och kriteriefyra i fjol.
Ägande Stall NIANs Adam Nilsson ville inte spekulera i säsongen men det är klart att både Salmela och ägare har en Derbystart i höst som mål.
Buddbyamatören Ola Johansson kan också gå mot en spännande travsäsong. I stallet finns nu treåriga Flicka Rigas och femårige Clear Sign.
- Flicka Rigas seger på Bergsåker i finalen av Tvååringseliten är det största som hänt mig så här långt, sade Ola. Som tillsammans med pappa Ove siktar mot Norrbottens Stora Pris med Clear Sign.
Olofsson blev årets lärling
Hemmaproffset Petter Lundberg gratulerades under galan till sitt första championat uppföljt av en seger i Rikschampionatet på Solvalla.
- Jag satsar mot ett nytt championat i år. Hoppas att Ove A Lindqvist kan hålla sig frisk hela vägen så vi får köra om det hela säsongen, skrattade Petter.
Hanna Olofsson valdes till "Årets lärling". Hanna hade ett fint fjolår med 19 segrar och nära miljonen inkört. Med mamma Gunnel Fredrikssons hästar i första hand men även med amatörtränade Main Target.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om