4-verkeri av Brännvall gav seger åt BHF

Martin Brännvall var dagens man i Björknäshallen när Bodens HF vann över Clemensnäs med 7-4 (3-1, 1-1, 3-2).Han blev fyramålsskytt.- Det rullade rätt. Det var också en hel del tillfälligheter med i bilden, sa BHF-forwarden.

BODEN2009-10-05 06:00
Martin har gjort fyra mål förr - senast när han spelade med Skövde för fyra år sedan. Nu gjorde han två mål i första perioden och avgjorde med två mål i den sista.
Hemmalaget hade tappat 5-2 till 5-4 och matchen kändes plötsligt öppen. Då sköt Martin, minuten efter gästernas fjärde mål, in 6-4 från blålinjen. Skottet gick "rakt igenom" målvakten och knappa två minuter senare satte han 7-4 i öppet mål.
- Vi har jättelägen att avgöra tidigare. Men vi blev ängsliga i egen zon och det straffade sig.
Efter 3-1 i första perioden gjorde Peter Molnberg 4-1 i spel fem mot fyra fem minuter och BHF tycktes gå mot en klar seger. Men laget föll tillbaka och nu blev det istället viss dramatik till slutet.
Ser fram emot derbyt
- Det blev onödigt spännande. Vid två av målen spelade vi fast oss själva i egen zon. Samtidigt var det nyttigt att vi tappade till 5-4. Vi måste lära oss att vinna även täta matcher, sa hemmatränaren B-O Karlsson.
BHF kom till spel med två raka förluster i ryggen och mot den bakgrunden var vinsten givetvis viktig.
- Det är alltid viktigt att vinna. Man mår alltid bättre efter en vinst, sa Martin.
Nu väntar derby mot Luleå Rebels, som har en del gamla bodenspelare - bland annat Robert "Nobbe" Nordberg. Då är också Fredrik Näsvall tillbaka i BHF.
- Det känns skitkul med derbyt. Det ska bli skoj att se gammelrävarna och jag hoppas det blir krig på isen och bra stämning på läktarna, sa B-O.
Bästa femma i Boden var den andra med Anton Borg och Jonas Carlenius som backar bakom Alexander Lindén, Oskar Edström och Martin Brännvall. Den var delaktig i fem mål.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om