Boden vann i säsongspremiären

Boden Hockey, som gick hela vägen till kvalserien till Hockeyallsvenskan förra säsongen, inledde även det här hockeyåret på bästa sätt. Kiruna AIF besegrades med 5–2 i säsongspremiären.

13 augusti 2019 22:07

När Oskar Sundqvist hyllades i hemmahallen spelades även hockey. Förra säsongens succélag Boden Hockey gästades av lokalrivalen och ettankonkurrenten Kiruna AIF i en träningsmatch.

Trots ett stort Bodenövertag i första perioden var det gästerna från gruvsamhället i norr som tog ledningen. Kvällens stora utropstecken, Kiruna AIF:s kanadensiske nyförvärv, Cheyne Matheson stod för en fin framspelning och Daniel Taavo för målet.

I inledningen av andra perioden var det dags för nästa nyförvärv att presentera sig. Den reslige backen Per Savilahi-Nagander, med ett förflutet i bland annat ­Luleå Hockey och AIK, stod för ­kvitteringen. Ett fint backskott från blå linjen, otagbart för Filip Eriksson i Kirunamålet.

Henrik Tamminen ville inte vara sämre än övriga nyförvärv. Även han nätade i sin debut i Björknäshallen och gav hemmalaget ledningen för första gången i matchen. Men precis innan slutsignalen för den andra perioden ljöd stod Savilahti-Nagander för en jättebjudning. Han tappade pucken på offensiv blålinje och William Strömbäck gjorde inga misstag när han fick komma fri med Claes Endré.

När Kiruna kommit tillbaka i matchen orkade man inte hålla i likaläget. I stället kunde först Henri Tamminen, sedan Max Pålholm och sist William Dageryd, se till att Boden lämnade Björknäshallen med segern i säsongens första match. Men mest uppseendeväckande var nog publiksiffran. 1521 personer hade letat sig till ishallen i mitten av augusti.

Kiruna AIF behöver dock inte vänta länge på sin revansch. Redan i hockeyettan-premiären den 15:e september möts lagen igen i Björknäshallen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Simon Tjärnberg