Hannas lopp satte punkt för en härlig hemmakväll

Hanna Olofsson och amatörtränade Main Target avslutade gårdagens V65-omgång med en lika lätt som populär hemmaseger. Ledningen från start till mål utan tt hotas det minsta.- En fin häst som jag vunnit med tidigare och som jag gärna kör igen, log Hanna i vinnarcirkeln. Framför allt i sista kurvan när Hanna och Main Target lämnade konkurrenterna ordentligt på efterkälken och sedan inte lät sig fångas in och landade på 1.16,4.

Hanna Olofsson hade n bra kväll på Bodentravet.

Hanna Olofsson hade n bra kväll på Bodentravet.

Foto: Anders Hjortenklev

BODEN. 2008-11-21 06:00
Main Target, som oftast körs av Hannas mor Gunnel Fredriksson (på semester i Florida) tog nu sin sjätte årsseger och som han uppträdde igår finns det mycket mer att hämta.
Första DD-avdelningens vinnare. numera finsktränade Giants Causeway hörde inte till de lätthittade. En dryg 20-oddsare, som körd av Mauri Jaara höjde V65-värdet från dryga tusenlappen till 23 000 kronor. Jaara gav sin häst ett närmast perfekt lopp och att Giants Causeway kan speeda, det har vi sett tidigare.
- Hästen var mycket bra och spurten var det heller inget fel på, instämde Mauri Jaara.
Favoritseger i V65-2 av Ulf Ohlsson
Gårdagens V65-omgång såg Kari Vaaraniemi-tränade fyraåringen Verdi Hornline och Jorma Kontio i ledningen från första sväng och sedan hela vägen. Hästens sjätte årsseger på 12 starter och gårdagens vinst hörde säkert till de enklaste. Samtidigt som finske favoriten Rim Bay Duval stumnade tidigt stack en pigg och spänstig Verdi Hornline bara undan till en mycket lätt vinst flera längder före ett gäng ganska bleka konkurrenter.
- Verdi Hornline värmde bra och kändes också mycket fin i loppet, sade Jorma Kontio. Kari Vaaraniemi tyckte att jag skulle ta det lugnt från start men det ville inte jag och vi vann mycket lätt.
Favoritseger i V65-2 genom bergsåkersekipaget Traveling Man och Ulf Ohlsson. Traveling Man som tränas av Svante Båth och som i år har sprungit in över halvmiljonen hade inte gjort resan till Boden förgäves. Ulf Ohlsson körde den talangfulla hingsten till ledningen in i första sväng och bestämde sedan utvecklingen av loppet. När Soldier Blue utmanade 500 kvar hade Ohlsson det mesta kvar i sin häst och avgjorde mycket lätt på upploppet.
Hård kamp om kuskchampionatet
Favoritseger även i V65-3. Ett försök i DubbelCupen för våra kallblod. Per Gustafsson hittade ett perfekt andra utvändigt för amatörtränade Moe Njord och kunde vänta till 600 kvar innan han attackerade mot ledningen. Felfri - ingen självklarhet när det gäller Moe Njord - är han svårstoppad i klassen.
I V65-4 skrällde det till en del. 20-oddsaren, amatörtränade hemmahästen Groucho visade sig vara den starkaste efter en 400-meters duell med favoriten, från start ledande Mutola Bob. Ove A tog där sin andra dagsseger och är med sina 20 segrar lika med Petter Lundberg i kuskligans topp.
Sjuårige Groucho kom till Peabtravet och till amatören Anna Lahti i våras. Tog nu sin andra årsseger och är en häst med kapacitet för flera rikstotosegrar
Av Peabtravets säsong återstår nu tre tävlingsdagar, varav två lunchtrav.
Petter Lundberg, som hade en snärjig dag igår då han även körde två hästar under Gävletravets lunchtrav, kämpar just nu en tuff strid om kuskchampionatet med Ove A Lindqvist.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om