Beskedet efter smällen: "Gör väldigt ont"

Denzel Andersson åkte på en smäll mot knäet och kunde inte slutföra matchen mot Uppsala. "Just nu gör det väldigt ont. Det är vila och återhämtning som gäller nu", säger han.

15 februari 2019 21:51

Forwarden Denzel Andersson är en viktig kugge i det BC Luleå som jagar revansch efter förra säsongens snöpliga finalförlust. Men under matchen mot Uppsala klev Hudiksvallsbördige Andersson upp i en duell som han landade snett i. Han klev av och kunde efter smällen inte slutföra matchen.

– Jag landade snett i en situation och fick ganska ont i knäet. Vi isade knäet direkt och får vänta och se hur det är imorgon, säger Andersson.

Hur känns knäet nu?

– Just nu gör det väldigt ont. Det är vila och återhämtning som gäller nu.

Hur surt skulle det vara att åka på en skada i det här skedet, med slutspelet som hägrar?

– Det är alltid tråkigt. Vi är just nu väldigt hårt skadedrabbade. En till skada skulle inte passa oss bra, på något sätt. Men nu kommer det ett landslagsuppehåll. Vi får se till att några kommer tillbaka i spel under det.

Andersson är nöjd med hur laget presterade i segermatchen mot Uppsala.

– Väldigt aggressiv match, från båda lagen. Det var mycket fart upp och ner. Vi gör det riktigt bra i försvar och jobbade hårt. Vi gav dem inga enkla poäng. De fick ta några enkla returer och där måste vi jobba hårdare med mer aggressivitet. I sin helhet är det en bra match.

Hur gör man för att inte komma in med fel inställning till en match som den idag? Ni möter trots allt ett lag som har en inspelad seger och är nedflyttningsklara.

– När man möter ett sådant här lag har de absolut ingenting att förlora och det måste vi vara medvetna om. Komma in med rätt inställning och spela vårt spel. Vi har åkt dit tidigare när vi har mött Wetterbygden, bland annat. Då har vi slappnat av och inte följt vår "game-plan".

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Simon Tjärnberg