Belöningen – efter fem års hårt slit

Efter fem långa år – nu har Sandra Nilsson Björn äntligen fått kliva upp på prispallen. "Jag har haft en väldigt strulig karriär hittills. Nu känns det jättebra", säger Kalix MK-föraren.

3 juni 2017 16:08

Under lördagen arrangerade Luleå Motorsällskap säsongens första rallycrosstävling Nordic RX1. Publiken i det gassande solskenet fick då se en smärre skräll.

Kalix MK-föraren Sandra Nilsson Björn körde in sin Saab på en tredjeplats.

Efteråt var hon glad. Riktigt glad.

– Det är min första pallplats. Det har gått väldigt tungt hittills, det här är mitt bästa resultat någonsin. Det känns jättebra, säger Nilsson Björn.

På frågan om varför den första pallplatsen kom just nu, svarar hon:

– Jag vet inte. Kanske börjar man bli varm i kläderna? Men det var riktigt roligt i dag. En bra bana med. Jag trivs på den här banan. Jag har kört folkrace här under flera år med. Den passar mig väldigt bra, den här banan.

Hon har kört rallycross i fem år och har därmed väntat länge på att få gå upp på prispallen.

När i finalen insåg du att du skulle komma bland de tre bästa?

– Det trodde jag aldrig.

Inte?

– Nej, nej. Det var först när den tredje bilen gick sönder som det ändes helt okej, att jag kanske kunde hoppas på något. Men man hinner inte tänka så mycket. Börjar man tänka så går det galet.

Vad hade du för förhoppningar innan då? Ta dig till final?

– Innan var jag inte ens säker på att jag skulle köra, eftersom det har gått så tungt förut. Jag har så höga förhoppningar på mig själv och när resultaten går emot mig så blir det en så stor besvikelse. Den besvikelsen är jättejobbig att handskas med. Men jag är glad att jag kom hit i alla fall, säger Nilsson Björn som också kommer köra Norrlandsveckan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Danielsson

Ämnen du kan följa