Bekräftat: Talangen klar för Luleå Basket

Sporten har tidigare berättat att det varit aktuellt. Nu står det klart att guarden Matilda Ekh får en utbildningsplats hos Luleå Basket.

21 augusti 2019 15:54

17-årige Matilda Ekh kommer ursprungligen från Västerås Basketbollförening och studerar nu sista året på RIG Luleå och Luleå Gymnasieskola. Under sommaren har talangen representerat Sverige i U18 EM och där ledde hon sitt lag till en semifinal. Hon snittade 14,8 poäng, 6,3 returer och 2,5 assist. Hon ingick dessutom i europeiska mästerskapens Allstar Five.

Redan i slutet av juni kunde Sporten berätta att Ekh var aktuell för spel med Luleå Basket kommande säsong. Och efter samråd med RIG Luleå har man kommit fram till att Ekh är redo för att ta ytterligare ett steg i sin utveckling och erbjuds därför möjligheten till en utbildningsplats hos Luleå Basket.

– Jag ser fram emot den kommande säsongen och att få representera Luleå Basket. Det ska bli väldigt roligt och lärorikt att få ta nästa steg och spela i basketligan och EuroCup, säger Matilda Ekh i ett pressmeddelande.

Utbildningsplatsen innebär att hon kommer att ha en dubbellicens med Luleå Basket och RIG Luleå.

– Jag ser fram emot att få jobba och fortsätta utveckla Matilda. Hon är en spelare som har utvecklats mycket under sina år i Luleå och jag tror verkligen hon är redo för nästa steg. Det ska bli intressant att se henne i Luleå Energi Arena i år, säger Robin Sandberg, head coach i Luleå Basket.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kent Vikström