BC Luleå krossade jumbon på hemmaplan

BC Luleå krossade redan jumbo- och nedflyttningsklara Uppsala. Nyförvärvet Earvin Morris hade stor show och satte totalt 36 poäng. Slutresultatet skrevs till 94–58.

15 februari 2019 20:41

Luleå åkte på en tung smäll förra helgen när laget föll på bortaplan mot Wetterbygden, för att två dagar senare ta revansch mot Nässjö. Jumbon Uppsala Basket väntade på hemmaplan och Luleå dominerade matchen redan från uppkast. BC Luleå tog tidigt i matchen en stor ledning och kontrollerade tillställningen till slutsignal.

– Det var en bra match från vår sida. Vi har åkt på ett antal skador och vi tappade en till i morse (läs fredag). Thomas Massamba var sjuk, men vi gör en bra insats trots avbräcken. Vi kom ut aggressivt, spelade bra och förflyttade bollen snabbt. Dessutom spelade vi aggressivt och bra i defensiven, säger Earvin Morris.

Amerikanska nyförvärvet Morris var en stor bidragande faktor till jättesegern. Stundtals var det han som på egen hand styrde matchen och totalt satte amerikanen 36 poäng. Morris bjöd på allt en basketpublik vill se. Han dunkade, var effektiv från trepoängslinjen och bröt sig gång på gång genom ett samlat Uppsalaförsvar.

– Även jag gjorde en bra insats. Mina lagkamrater hittade mig på ett bra sätt och jag sköt när jag fick lägen. Det kändes bra och jag hittade rätt i rytmen. Jag försökte spela aggressivt och bidra med vad jag kan till laget, konstaterar amerikanen.

Var det här din bästa match, så här långt, i BC Luleå-linnet?

– Definitivt, min överlägset bästa match så här långt. Energin som publiken gav fick mig att fortsätta. Mina lagkamrater körde på och gav mig bra lägen. Min absolut bästa match här.

Ibland kändes det som att du satte varje skottförsök. Hur är det att vara i den zonen?

– Stundtals kände jag att varje skott jag tog skulle gå i. Det känns bra och jag hoppas att kunna behålla den känslan även över landslagsuppehållet.

Slutresultatet skrevs till 94–58. Segern innebar att laget klättrar förbi Borås i tabellen och övertar tredje platsen i en jämn tabell.

– Det här var en riktigt viktig seger för oss. En riktig lagseger och jag känner att kan bära det här med oss till nästa match. Det här var en riktig revansch från förra helgen. Vi tar med oss detta till uppehållet och jag känner att vi ska fortsätta på den inslagna vägen som vi visade i dag, avslutar Morris.

Värt att notera var att Uppsalas Axel Nordström gjorde 20 poäng i ett annars blekt Uppsala. Laget är redan klara för nedflyttning och han kommer sannolikt inte följa med laget ner i Superettan. Kanske borde Mosesson och co. blicka mot Uppsala för framtida nyförvärv?

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Simon Tjärnberg