Två stygn i ögat men Rozzell tror på spel

BC Luleås guard sydde två stygn i skadade öga under helgen. Under tisdagen väntar toppmöte när BC Luleå tar emot Köping på hemmaplan. "Om det bara var upp till mig så kommer jag spela", säger Brandon Rozzell.

Brandon Rozzell hoppas på spel i tisdagens toppmöte mot Köping, trots att han sydde två stygn i sitt öga så sent som i helgen.

Brandon Rozzell hoppas på spel i tisdagens toppmöte mot Köping, trots att han sydde två stygn i sitt öga så sent som i helgen.

Foto: Kent Vikström

Basket2019-10-28 20:14

Det var i början av den fjärde perioden i fredagens match mot Södertälje Kings som Brandon Rozzell fick Sheriff Drammehs ena finger i sitt vänstra öga.

I söndags opererades amerikanen på Sunderby sjukhus.

– Det är galet men jag mår faktiskt bra. Visst känns det lite obehagligt och det bränner lite, säger Rozzell när Sporten träffar honom under BC Luleås träning på måndagskvällen.

Rozzell berättar om operationen:

– Det var en märklig operation. Jag låg vaken och såg någon med en sax och tråd som skar i min ögonglob och grejer, så det var annorlunda, helt klart, säger Rozzell.

Hur är det med synen nu?

– Synen är bra men det är obehagligt och jag får torka bort tårar var tionde minut. Såret sitter ju på baksidan av ögongloben, säger Rozzell.

Trots problematiken kan Rozzell eventuellt komma till spel i tisdagens match.

– Jag hade spelat med bara ett öga. Men det är såklart upp till coacherna och läkarna också och beslutet kommer att tas under matchdagen, säger Rozzell.

Köping har inlett säsongen starkt med fyra segrar och en förlust.

– De är ett hungrigt lag och vi kommer bli testade, det gäller att vi kan höja oss, säger Brandon Rozzell.

Axel Nordström är tillbaka efter sin knäskada men BC Luleå får klara sig utan trion Anton Kobylak-Berglund som är sjuk, Pelle Larsson som befinner sig på collegebesök i USA och LaRon Smith, se artikel ovan.

Brandon Rozzell klev direkt av i fredagens match mot Södertälje.
Brandon Rozzell klev direkt av i fredagens match mot Södertälje.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!