Klart: Vi visar Luleå Baskets matcher kommande säsong

För en månad sedan blev det klart att vi sänder samtliga BC Luleås matcher – och nu står det klart att satsningen fortsätter: Vi sänder samtliga Luleå Baskets matcher i högsta ligan kommande tre åren.

Nu står det klart att vi sänder samtliga av Luleå Baskets matcher kommande säsong.

Nu står det klart att vi sänder samtliga av Luleå Baskets matcher kommande säsong.

Foto: Petra Älvstrand

Basket2023-06-28 10:00

Norrbottens-Kuriren, NSD och Piteå-Tidningen har de senaste åren satsat hårt på direktsänd sport. 

På våra sajter kan du bland annat se en mängd matcher från den lokala fotbollen i Norrbotten – och vi visade dessutom slutspelet i hockeyettan i vinter och nu står Norrlandsveckan i rallycross runt hörnet.

I slutet av maj kunde vi också berätta att vi sänder samtliga av BC Luleås matcher de kommande åren.

Nu breddar vi vår portfölj med basketrättigheter. Det är nämligen klart att vi sänder alla Luleå Baskets matcher kommande säsong.

– Det känns fantastiskt att kunna genomföra vår största basketsatsning någonsin. Att visa varenda grundseriematch och slutspelsmatch för Luleå Basket och BC Luleå tar var bevakning till nästa nivå, säger Per Sandberg sportchef för NSD, Kuriren och PT.
 

Det här är en del av den stora satsningen på direktsänd sport vi genomför.

– Vi kommer att sända hundratals matcher och tävlingar kommande åren inom flera olika sporter. Det känns fantastiskt att addera ännu mer till vår redan prisbelönta satsning på livesport, säger Sandberg.

Spana in vår livekalender för att se allt vi sänder framöver. 

För att ta del av sändningarna behöver du ha ett digitalt premiumabonnemang alternativt ett abonnemang som ger tillgång till papperstidningen. Har du ett abonnemang på en tidning kan du även med samma inloggningsuppgifter logga in på övriga tidningssajter inom NTM-koncernen för att ta del av det samlade utbudet.

Luleå Basket jublar också över att matcherna nu kommer sändas på sajterna.

– Jag ska vara ärlig och säga att blev väldigt glad när jag läste det. Damerna har haft svårt att konkurrera med de avtal som vi har haft. Det här är ett otroligt steg framåt. Dessutom att vår produkt för större synlighet och att våra supportrar, men också fler i Luleå och Norrbotten, får möjlighet att se alla våra matcher. Det kommer betyda mycket, säger tränaren Robin Sandberg.

Luleå Basket vann guld förra säsongen.
Luleå Basket vann guld förra säsongen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!