Visar alla basketmatcherna – så gör du för att se

NSD och Kuriren storsatsar på baket. Sporten tv-sänder samtliga matcher i grundserie och SM-slutspel med BC Luleå och Luleå Basket i flera år framöver. Först ut är premiären i SBL herr fredag 22 september mellan BC Luleå och Umeå BSKT.

Luleå Basket och BC Luleå visas på våra sajter.

Luleå Basket och BC Luleå visas på våra sajter.

Foto: Petra Älvstrand/Pär Bäckström

Basket2023-09-21 11:30

Fredag kväll 19.04 inleds seriespelet för Luleå BC. Men Sportens sändning startar redan klockan 18.40 med studiosnack direkt från golvet i Luleå Energi Arena. I studion ger basketbloggaren Peter Lindvall sina analyser av BC Luleås chanser i år och det blir även intervjuer med intressanta gäster.

Sedan fortsätter vi att sända samtliga BC Luleås matcher i SBL den här säsongen och kommande åren.

Dessutom kliver mästarlaget Luleå Basket in i seriespelet för SBL dam 8 oktober 14.30 mot Alvik på bortaplan.

Tidningarna sänder även Luleå Baskets samtliga matcher i grundserie och slutspelet den här säsongen och följande år.

– Vi genomför vår största basketsatsning någonsin genom att bjuda på en heltäckande tv-bevakning av våra två stora elitlag. Det känns fantastiskt att kunna erbjuda matcherna i flera år framöver, säger Per Sandberg, sportchef för NSD och Kuriren.

Förutom själva matcherna blir det uppsnack i studio vid utvalda tillfällen, höjdpunkter från matcherna, analyser och nyheter.

– Vi tar ett stort steg framåt i vår bevakningen och kommer närmare lagen än någonsin, säger Sandberg.

Möjligheten att ta del av sändningarna ingår i alla premiumabonnemang men inte bas digital. Har du inte tillgång till något premiumabonnemang går det att ordna på respektive sajt för NSD eller för Kuriren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!