På torsdagen kom nyheten om att Pelle Larsson är uttagen i A-landslaget. 19-åringen kommer att vara med på lägret i Södertälje den 2-8 augusti.
– Ja, det är kul. Jag och min bror har alltid siktat på att representera vårt land. Det är ett av målen, säger Larsson.
Larssons tre år äldre bror Vilgot spelar collegebasket i USA och bröderna har spelat i ungdoms- och juniorlandslagen. Nu blev lillebror först med att bli uttagen i A-landslaget.
Några av de etablerade spelarna saknas i nye förbundskaptenen Hugo Lopez första trupp. Det är ett rent träningsläger, det spelas inga landskamper än.
– Jag tror att lägret handlar mycket om det. Att kolla in spelare som man inte tidigare har utforskat i landslaget och se vad alla går för.
Pelle Larsson är på väg mot collegespel på University of Utah, men är redan iväg på ett annat äventyr. Han är just nu i Barcelona och tränas personligen av förre NBA-guarden Raul Lopez i två veckor.
– Vi har gemensamma vänner. Han har sett mig spela och ville arbeta med mig. Det är inget man tackar nej till.
40-årige Raul Lopez har tidigare hjälpt spanske stjärnguarden Ricky Rubio. Själv var Lopez var en snabb guard med passningsspelet som främsta styrka. Spanjoren gjorde två säsonger i NBA för Utah Jazz och spelade även för Real Madrid. Lopez tog OS-silver med Spanien 2008.
– Han har bott och spelat i Utah där jag ska gå på college. Han trivdes inte så bra när han spelade där, men säger att mycket har förändrats nu. Han gillar det bättre nu när han åker tillbaka där på besök.
Lopez och Larsson analyserar alla pass på video efteråt. Många av övningarna handlar om att bli snabbare på små ytor och ta bra beslut under tidspress.
– Jag har börjat tänka på sånt jag inte har tänkt på tidigare. Jag har bara varit här några dagar, men har redan lärt mig mycket.
Det är meningen att Pelle Larsson ska åka till Salt Lake City i Utah för att börja plugga på college i augusti. Men coronaspridningen i USA skulle kunna göra att all undervisning sker på distans.
Larsson säger att universitet gör allt de kan för att hjälpa honom med att få visum och komma in i landet. Det finns inga besked om hur det blir än.
– Klart att universitetet ser det som ett stort problem. Men de tror att det kommer att lösa sig med tiden. Jag är i ständig kontakt med dem, så det känns bra.