Skadedrabbade talangen fortsätter i Luleå Basket

Rebecka Garderyd fortsätter i Luleå Basket även kommande säsong. Inför förra säsongen skrev hon på ett tvåårskontrakt med en Europacup-kausul – som hon inte valt att använda.

Fortsätter. Rebecka Garderyd blir kvar i Luleå Basket även kommande säsong.

Fortsätter. Rebecka Garderyd blir kvar i Luleå Basket även kommande säsong.

Foto: Pär Bäckström

Basket2017-07-07 11:41

Rebecka Garderyd är fostrad i Tåby Basket men gick sedan basketgymnasiet i Luleå. Efter det spelade hon på Marist College i USA. Inför förra säsongen skrev hon på ett kontrakt över två säsonger med Luleå Basket. I kontraktet ingick däremot en klausul att lämna för Europacup-spel. Trots det väljer hon att fullfölja sitt kontrakt och kommer spela med Luleå även kommande säsong, det meddelar klubben i ett pressmeddelande.Föregående säsong fick hon spolierad av skador då hon inte kunde spela någon match med klubben.

– Det känns jättebra att stanna kvar i Luleå Basket och jag hoppas kunna bli helt friskt så jag kan få bidra och utvecklas på basketplanen ordentligt, säger Rebecka Garderyd i pressmeddelandet.

Tränaren David Visscher är nöjd med att ha kvar Garderyd i laget.

- Vi är glada att Rebecca vill fortsätta att vara med i Luleå Basket. Rebecca har haft en tufft rehab för sina fotskador, men hon har varit proffsig hela tiden och bidraget till laget med glädje och positiv energi. Vi har ingen tidsram för när Rebecca kan börja träna basket, men vi är glad att hon vill fortsätta med oss och hoppas att alla fans i Luleå får en chans att se vilken skicklig basketspelare hon är.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!