Shine glänser i kvartsfinalerna: "Har varit perfekt för mig"

Tavarius Shine har visat framfötterna för BC Luleå sedan slutspelet drog igång och har varit poängbäst i laget under hela serien mot Jämtland. "Det tar mig till en helt annan nivå", säger han.

Tavarius Shine har toppat formen lagom till slutspelet.

Tavarius Shine har toppat formen lagom till slutspelet.

Foto: Petra Älvstrand / Frilans

Basket2019-04-04 19:56

BC Luleås Tavarius Shine har prickat formen lagom till slutspelet och har höjt sitt poängsnitt med knappt nio poäng per match jämfört med under grundserien. Under matcherna i kvartsfinalsserien har amerikanen snittat 20,3 poäng och 4,3 returer. Nu på fredag är det dags för den sista och avgörande kvartsfinalen och Shine hoppas på att vara lika tongivande där.

– Slutspel är slutspel och det är vinna eller försvinna som gäller. När man vet vad det gäller så vet man vad man måste göra. Jag känner att jag har lyckats visa upp en del av mitt spel som många inte fick se i början av säsongen. Under hela grundserien så fick jag ofta gå upp emot mindre spelare och nu i kvartsfinalsserien försöker vi utnyttja det övertaget varje gång chansen ges.

Amerikanen menar att den fysiskt präglade matchbilden i serien mot Jämtland har passat honom perfekt och att lyftet poängmässigt kommit naturligt.

– Allt har kommit naturligt egentligen och mina lagkamrater har gett mig bollen. Jag älskar att spela i fysiska matcher med högt tempo så det här har varit perfekt för mig. Om de vill springa så kan vi springa och när folk spelar fysiskt eller snackar mycket så blir jag bara mer motiverad. Det tar mig till en helt annan nivå.

Shine var även poängbäst i BC Luleå i förlustmatchen senast och menar att laget tror på seger i sista avgörande kvartsfinalen.

– Vi ska studsa tillbaka som vi alltid gör, spela vårt spel och inte tänka för mycket på det. Det gäller att vi är fokuserade och följer vår spelplan. Så länge vi gör det så ska det vara lugnt. Vi har hemmapubliken i ryggen och känner oss självsäkra, säger Shine.

Just stödet från publiken lyfter 24-åringen också fram som en viktig faktor inför ödesmatchen mot Jämtland.

– Jag älskar att spela inför utsålda arenor. Det påverkar definitivt en som spelare att ha publiken med sig. Om du sätter en viktig trea på bortaplan så har du dig själv och laget som peppar dig. Men på hemmaplan så får du stödet av publiken även när det går tungt. Bara att höra publiken ställa sig upp och heja fram laget, jag tror att det lyfter alla spelare lite extra.

Tavarius Shine

Poängsnitt slutspel: 20,3

Poängsnitt grundserie: 11,6

Kvartsfinal ett: 24 p, 4 assist, 4 returer

Kvartsfinal två: 17 p, 1 assist, 6 returer

Kvartsfinal tre: 20 p, 1 assist, 4 returer

Kvartsfinal fyra: 20 p, 2 assist, 3 returer

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om