Rozzells hemska kväll: "Det var en ful match"

Brandon Rozzell sköt åtta gånger från trepoängslinjen i matchen mot Nässjö. Han brände samtliga. "Det var en ful match, men så är det ibland", säger Rozzell efter matchen.

Brandon Rozzell var iskall från trepoängslinjen.

Brandon Rozzell var iskall från trepoängslinjen.

Foto: Petra Älvstrand / Frilans

Basket2019-11-29 22:27

Att BC Luleå lyckades att vinna mot Nässjö under fredagskvällen är ett mysterium om man tittar till statistiken. De så normalt poängsäkra och vassa skyttarna Brandon Rozzell och Denzel Andersson var totalt iskall från trepoängslinjen.

Rozzell missade alla sina åtta trepoängsförsök och Denzel Andersson missade alla sina fem försök.

– Det var mycket ring ut i kväll men skotten kan inte gå i varje kväll. Samtidigt är det ju att försvarspel vinner matcher, vi håller dem på 60 poäng. Men visst, nästa match måste vi spela bättre, säger Rozzell efter matchen.

För trots det miserabla skyttet från herrar Rozzell och Andersson så är det trots det en glad Rozzell som Sporten träffar efter matchen.

Det var lyckosamt för er att Burgett klev in och satte matchavgörandet på slutsignalen?

– Definitivt, men det är därför vi har tagit hit honom. Han är en bra skytt och en bra basketspelare, det har vi sett hela veckan, säger Rozzell.

Vad säger du om matchen totalt sett?

– Det var en ful match, men så är det ibland. Vi måste tillbaka i träning och nöta skott, så är det, säger Rozzell.

Trots statistiken så blev det slutligen seger med 63–60 efter att debutanten Austin Burgett landat den avgörande trean på slutsignalen. Efter passning från just Rozzell.

– Vi vann på ett härligt sätt för Burgett och nu kan vi välkomna honom till Luleå. Det var en tråkig match i början men det blev underhållning på slutet för publiken. Men ja, jag är tacksam att vi fick segern, säger Brandon Rozzell.

Brandon Rozzell gjorde totalt 6 poäng i matchen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!