Peter Öqvist: "Jag blir inte förbundskapten"

Snacket om vem som ska kliva in och styra landslaget efter att Vedran Bosnic fick sparken har inletts. BC Luleås tränare Peter Öqvist nämndes som en potentiell kandidat, men själv är han säker på att han inte är aktuell för jobbet.

BC Luleå tränaren Peter Öqvist menar att han inte är aktuell för att bli ny förbundskapten.

BC Luleå tränaren Peter Öqvist menar att han inte är aktuell för att bli ny förbundskapten.

Foto: Pär Bäckström

BASKET2018-10-08 13:47

Det var efter en tung förlust mot Danmark i förkvalet till EM-kvalet som Vedran Bosnic fick veta att han inte skulle få vara kvar som förbundskapten. Sedan dess har snacket börjat gå om vem som ska efterträda Bosnic.

Den tidigare förbundskaptenen och landslagschefen Jonte Karlsson höll personligen Peter Öqvist som en av två toppkandidater till vem han hade velat se i rollen som ny förbundskapten. Han lyfte bland annat Öqvists tidigare roll som förbundskapten för Islands landslag som en tung merit, men Peter Öqvist själv är övertygad om att han inte är den som kommer att bli tillfrågad.

– Det är ju smickrande att Jonte nämner mig i diskussionen så klart, men det blir inte jag som blir förbundskapten helt enkelt, säger Öqvist.

Läs mer: Han föreslår Öqvist som ny förbundskapten

Öqvist menar att det är ett lockande och attraktivt jobb att bli förbundskapten och att det ska vara just det för alla tränare. Han menar också att han har en sporadisk dialog med folk från förbundet om lite olika saker, men om just förbundskaptensrollen har han inte hört något.

– Du får fråga de från förbundet om hur resonemanget går och hur de tänker, men det kommer inte att bli jag som får den frågan. Vi pratar om många saker, men vi har inte pratat om den frågan och om jag vore aktuell så skulle vi ha gjort det så att säga. Så som jag tolkar det kommer det inte att bli jag, säger Peter Öqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om