Luleå vann toppmötet – efter rysare

Luleå Basket var illa ute – men lyckades vinna toppmötet med Telge Basket.72–68 slutade rysaren efter att Luleå vända underläge i matchens slutminuter.

Luleå Basket krigade till sig segern i Täljehallen.

Luleå Basket krigade till sig segern i Täljehallen.

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Basket2019-11-22 21:37

Det blev en riktig rysare i fjärde perioden. Telge inledde med att göra sju raka poäng och Luleå var i sex poängs underläge med knappt sju minuter kvar att spela.

Då klev lagets utländska stjärnor fram. Natasha Hideman började med en steal som ledde till två poäng från Milica Jovanovic, följt av två klockrena trepoängare från guarden och sedan hade Luleå vänt matchen.

Dramatiken var dock inte över, Södertälje kom igen och höll matchen helt jämn till slutsignalen. Det som blev avgörande var Luleås insidespelare, Ivey Salughter och Josefin Vesterberg, som kunde lägga in sex poäng nära korgen under slutminuterna.
– Vi fick mycket energi av Natashas skott, det var då vi kände att vi kunde vända matchen. Sedan lyckades vi börja göra poäng i färgen i slutet av matchen, säger Ivey Slaughter om vad som hon menar avgjorde matchen i bortalagets favör.
Slaughter blev även Luleås bästa poänggörare med 21 poäng.
– Jag har inte varit nog aggressiv de senaste matcherna, vilket coachen har sagt åt mig. Men i dag kändes det bättre igen, även om jag blev lite för avvaktande i den andra perioden. Vi pratade om det i halvtidsvilan att komma upp i aggressivitet och göra ett bättre försvarsjobb på deras trepoängsskytte, vilket jag tycker vi gör.

Slaughter var vass i första perioden och ledde Luleå med sina nio poäng för att sedan göra noll i andra perioden. Men när det som mest behövdes klev hon, och Natasha Hideman, fram för Luleå.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!