Luleå Baskets nyförvärv klar för WNBA-final

Luleå Baskets nyförvärv gör succé i WNBA. Nu är Natisha Hiedemans lag Connecticut Sun klara för final i WNBA och därmed missar hon inledningen av ligaspelet med Luleå Basket och kanske även Eurocup-premiären.

Luleå Basket nyförvärv gör succé i WNBA. Nu är hennes lag Connecticut Sun klara för final och därmed blir hennes ankomst till Luleå Basket än mer försenad.

Luleå Basket nyförvärv gör succé i WNBA. Nu är hennes lag Connecticut Sun klara för final och därmed blir hennes ankomst till Luleå Basket än mer försenad.

Foto: Privat

Basket2019-09-23 14:36

Luleå Basket inleder sin säsong i ligaspelet på onsdag när man tar emot Mark Basket på hemmaplan. Man får dock premiärspela utan sitt stjärnförvärv Natisha Hiedeman.

Under natten mot måndag blev nämligen Natisha Hiedemans Connecticut Sun klara för final i WNBA efter att ha slagit ut Los Angeles Sparks med totalt 3–0 i matcher.

I den tredje finalen stod guarden Hiedeman för 8 poäng, 2 returer och 1 assist på sina 9 minuters speltid. Connecticut Sun vann matchen med 78–56.

Robin Sandberg, coachen i Luleå Basket, följer såklart sin adepts framfört på andra sidan Atlanten och ser fram emot Hiedemans ankomst till Luleå.

– Det ska bli coolt att se henne här. Vi får vara väldigt nöjda med rekryteringsarbetet, hon är ung och lovande och får sina minuter i varje match där borta, säger Robin Sandberg.   

I finalen väntar endera Washington Mystics eller Las Vegas Aces. Där leder Washington Mystics med 2–1 i matcher.

Den första finalen spelas natten mot den 30 september svensk tid och en eventuell femte och avgörande final spelas natten mot den 11 september. 

Det här ställer till det för Luleå Basket som alltså spelar seriepremiär hemma mot Mark på onsdag. Det står klart att amerikanskan kommer att missa de tre första omgångarna i den Svenska basketligan, premiären på onsdag, andra omgången borta mot Umeålaget A3 Basket 3 oktober samt den tredje omgången hemma mot Norrköping 9 oktober.

– Vi kollar på lite olika datum för när Hiedeman kan ansluta. Vi försöker hitta en bra kombo med att hon ska kunna spela så tidigt som möjligt men också att hon kan få ett par dagar att vila lite mellan säsongerna, säger Robin Sandberg, coach i Luleå Basket.

Den 16 oktober kliver Luleå Basket in i Eurocup-spelet när man möter Galatasaray på bortaplan i Turkiet.

– Det är självklart en jätteviktig match. Vi sitter och kollar på det nu om det är möjligt eller inte att hon hinner hit till den, men det är många faktorer som ska in i beräkningen, säger Sandberg.

Sandberg fortsätter:

– Sen måste man ju tänka på jetlag också, säger Robin Sandberg. 

Så huvudmålet är att hon ska vara på plats till Galatasaray? 

Ja, det är det. Men det mest rimliga är väl att hon ska vara på plats inför Eurocupmatchen hemma mot polska Artego Bydgoszcz onsdagen 23 oktober, säger Robin Sandberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!