Luleå Basket utslagna – det tar vi med oss från matchen

De var Luleås bästa spelare i den avgörande kvartsfinalen mot Högsbo och här är lärdomarna vi tar med oss från förlusten.

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Basket2019-03-30 15:35

1. Chioma Nnamaka. Nnamaka var en av få Luleåspelare som såg ut att vara med från start. Hon slet i försvaret och satte viktiga poäng för hemmalaget i avgörande lägen av matchen.

2. Antonija Sandric. Gjorde ett bra jobb ute på planen och satte några tunga treor för att hålla Luleå Basket med i matchen när det såg som jobbigast ut.

3. Precious Hall. Hall kunde bryta sig igenom försvaret ett antal gånger och var en faktor till att Luleå kunde närma sig Högsbo i slutminuterna.

Tre lärdomar vi tar med oss från matchen är:

1. Luleå Basket straffas för deras slarv. Det spelar ingen roll hur många SM-guld man har om man inte kan hålla ihop försvarsspelet när man sätts under press och det visade Högsbo i dag.

2. Även stjärnorna kan ha formsvackor. Under grundserien var det stundom Michaela "KK" Houser som drev laget framåt och stundom Chastity Reed. I dagens kvartsfinal stämde det inte riktigt för någon av dem trots att Reed stod för 18 poäng så var det ofta kant ut och i försvaret drog hon på sig foul efter foul.

3. Munnen måste gå mer på planen! Framför allt i matchens inledning såg vi att man tappade bort markeringen ett antal gånger, kom snett eller sent in i försvaret. Spelarna måste snacka mer med varandra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om