Luleå Basket-forwarden berättar om skadan

Allis Nyström satt ombytt på bänken under hela matchen mot Högsbo under söndagen. Nu berättar hon om skadan som håller henne borta från spel – och när hon kan vara tillbaka på parketten.

Allis Nyström dras med en besvärlig fotskada som tar tid att läka. (Arkivbild)

Allis Nyström dras med en besvärlig fotskada som tar tid att läka. (Arkivbild)

Foto: Simon Jakobsson

Basket2019-12-02 06:00

Luleå Baskets stjärnforward har missat de senaste matcherna på grund av en skada. Sporten träffade henne efter Luleå Baskets segermatch mot Högsbo, en match hon följde från Luleå Baskets bänk.

– Det är alltid jobbigt att följa matchen från sidan, man vill ju spela. Men vi gjorde en bra match, säger Aliis Nyström.

Det är en besvärande sena under foten som Allis Nyström har problem med. 

Är det smärta i varje steg du tar?

– Ja, det är det. Men det har blivit bättre, det var mer tydligt förut, då kunde jag inte ens gå ordentligt. Det irriterar varje gång jag går så det måste få läka ihop, säger Allis Nyström.

Hur långt bort är du från spel?

– Det vet jag inte, så jag kan inte svara på det. Jag ska träffa ortopeden den 10 december och så får jag ta det från då, säger Nyström.

Men blir det bättre?

– Ja, det känns bättre men jag belastar inte så mycket utan försöker att avlasta foten så mycket jag kan, det är det enda man kan göra, förklarar hon.

Är det fara för att du kan missa vårsäsongen?

– Nä, men vi får se vad läkarna säger 10 december. Men förhoppningsvis kan jag börja komma igång, säger Allis Nyström.

Allis Nyström slet av ett korsband i knät under förra säsongen. Efter operation och rehabträning matchades hon in försiktigt under inledningen av årets säsong men fick mer och mer speltid ju starkare hon blev.

Den nuvarande skadan har hållit henne borta från planen sedan matchen mot Eos 8 november.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!