Larsson: "Alla i publiken visste inte om det"

Håkan Larsson blev nostalgisk när han fick se spelarna i BC Luleå spela match i Plannjalinnena och se dem springa ut till de klassiska introlåtarna från storhetstiden. "Det var nostalgi deluxe", säger han.

Håkan Larsson, BC Luleå.

Håkan Larsson, BC Luleå.

Foto: Petra Älvstrand / Frilans

Basket2019-11-01 23:16

Han var med och vann hela sex stycken SM-guld som spelare i Plannja Basket. Under fredagen fick han vibbar från Plannjas storhetstid när laget krossade Djurgården iförda det gröna Plannjastället. 

– Jätteroligt, när man såg de gröna dräkterna ute på planen så var det som att "anden" var tillbaka eller vad man nu ska kalla det. Det var nostalgi deluxe, säger Håkan Larsson och fortsätter:

– Sen var det skönt att vi spelar bra och sköt i skotten. Det har vi haft lite tungt med så det var roligt och skönt på samma gång.

Vad kanske inte alla visste var att man även hade bytt ut spelarnas introlåtar och istället för de moderna låtarna bjöds det på en hel del klassiska bitar. (Se faktarutan). 

– Jag kände ju igen varenda introlåtar och "Plannja pride" kände jag igen några från den tiden så det var mycket nostalgi. Framförallt låtarna där som många gamla storspelare har sprungit in till. 

– Det kanske inte alla på läktarna visste om det men det var idel gamla låtar som de sprang in till. Brice (Massamba) sprang in till min "Phenomenon" och Dennis Aulander hade ju "Var e vargen" som Tim Kearney hade nu så det var häftigt. 

Håkan Larsson, BC Luleå.
Håkan Larsson, BC Luleå.
BC Luleås introlåtar

Här är spelarnas introlåtar under "retromatchen".

Brice Massamba: LL Cool J - Phenomenon  

Karl Persson: Brad Fiedel - Terminator Theme song  

Daniel Eliasson: Raised Fist - Breaking Me Up

William Eriksson-Hansson: Ice Cube - Check Yo Self  

Tim Kearney:  Imperiet – Var e vargen

Quinton Upshur: Kool & The Gang - Celebration

Denzel Andersson: Vanilla Ice - Ice Ice Baby

Daniel Hansson: Ted Gärdestad - Sattelit

Axel Nordström: KISS - Heavens on fire

Brandon Rozzell: Terror Squad - Lean Back

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!