Landslagsforwardens beslut: Stannar i Luleå

Landslagsforwarden Fanny Wadling har förlängt sitt kontrakt med Luleå Basket med ytterligare en säsong. "Jag känner mig som hemma i Luleå och lagets resa har varit fantastisk", säger 26-åringen.

Fanny Wadling, här under final 4 i våras, har valt att stanna i Luleå Basket.

Fanny Wadling, här under final 4 i våras, har valt att stanna i Luleå Basket.

Foto: Kenta Jönsson

Basket2023-06-28 10:04

I den avgörande finalmatchen klev Fanny Wadling fram och hade en betydande roll när Luleå Basket säkrade guldet i Södertälje.

Nu har hon valt att stanna i mästarlaget och kliver därmed in på sin tredje säsong i klubben.

– Det känns otroligt kul att vara klar för ännu ett år med Luleå Basket. Jag känner mig som hemma i Luleå och lagets resa har varit fantastisk. Jag ser fram emot att spela inför vår otroliga publik, säger Fanny Wadling i ett pressmeddelande.

Under den gångna säsongen snittade Fanny Wadling 8,3 poäng, 6,1 returer, 2,3 assist per match. Wadling var också uttagen i landslaget under deras senaste samling i EM-kvalet mot Lettland. Under hösten och våren startar ett nytt kval inför EM 2025.

Luleås tränare Robin Sandberg är glad över att den rutinerade forwarden väljer att stanna.

– Fantastiskt att få behålla Fanny som gjorde ett riktigt bra år ifjol och som haft två bra säsonger hos oss. Utvecklingen har gått uppåt för Fanny och det ska bli kul att få fortsätta jobba med henne för att se hur vi kan fortsätta utvecklas tillsammans. Kontinuitet är viktigt för oss för att kunna fortsätta vår resa och ta nya kliv, säger Sandberg.

Klubbdirektör Christer Sehlin är också nöjd över att kunna presentera nyheten.

– Fanny har tagit steg under året som gör att hon är på väg att etablera sig i det svenska landslaget. Jag ser fram emot att se henne fortsätta utvecklas i Luleå Basket, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!