Lagkaptenen om revanschen på Högsbo

Hon var med om det bittra uttåget i kvartsfinalen mot Högsbo förra säsongen. Men under söndagen fick Luleå Baskets lagkapten Chioma Nnamaka sin efterlängtade revansch.

Chioma Nnamaka fick sin revansch mot Högsbo. (Arkivbild)

Chioma Nnamaka fick sin revansch mot Högsbo. (Arkivbild)

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Basket2019-12-01 20:39

Det var inte många som trodde att nykomlingen Högsbo Basket skulle ha någon chans mot den flerfaldiga svenska mästaren Luleå Basket i kvartsfinalen i våras.

Men när kvartsfinalserien avslutades på golvet i Luleå Energi Arena stod Högsbo som sensationella vinnare. Chioma Nnamaka i Luleå Basket stod som förlorare på samma golv.

Nu möttes lagen igen och Högsbo har fortsatt på förra årets succésäsong och ledde serien innan matchen mot Luleå Basket.

Nu vann dock Luleå Basket och klev också förbi Högsbo i toppen av tabellen.

– Det var skönt att vinna, vi var ju revanschsugna från förra året så det var absolut en jätteskön seger, säger Chioma Nnamaka.

Betyder det extra mycket att det var mot just Högsbo?

– Det tror jag absolut att det var. Dessutom så var det en seriefinal också, så visst var det skönt att vinna, säger Luleå Baskets lagkapten.

 Chioma Nnamaka stod för totalt 8 poäng i matchen.

– Vi körde lite hårdare i andra halvlek där vi fick mycket energi. Nu ska vi bygga vidare på det här och försöka få till bättre starter i matcherna, säger Chioma Nnamaka.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!