Jiglund: "Spelade med en härlig energi"

Luleå Basket vann stort i premiären mot Mark Basket. Här är David Jiglunds tankar efter matchen.

Foto: Petra Älvstrand

Basket2019-09-25 22:00

Tre tankar efter matchen mot Mark Basket:

Visade pondus

Robin Sandberg visade att han har pondus genom att läxa upp nyförvärvet Ivey Slaughter när hon inte tog hemjobbet i början av matchen. Efter det spelade amerikanskan också upp sig.

Enkel seger

Luleå Basket manövrerade enkelt ut det lag man föll så tungt mot i förra säsongens slutspel. Det ska bli riktigt intressant att se vad man kan göra när Natisha Hiedeman är på plats och motståndet är bättre.

Spännande debut

Milica Jovanovic inledde matchen på ett imponerande sätt genom att sätta tre trepoängare inom loppet av sju minuter. Hon hade också flest assist och returer i hela laget.

De var bäst i Luleå Basket:

1. Allis Nyström

Kommentar: Matchades precis som planerat försiktigt, men tog för sig mer och mer och var Luleås klart bästa spelare under den andra halvan av matchen. Den comebackande 25-åringen tog sju returer och hade dessutom en handfull bollstölder.

2. Ivey Slaughter

Kommentar: Såg knappt ut att ta i ibland, men det här är en klasspelare som Luleå Basket kommer att få stor användning av framöver. Var också lagets bästa poänggörare med sina 16 poäng.

3. Santa Baltkojiene

Kommentar: Ville lite för mycket och gjorde det svårt för sig själv, men spelade med en härlig energi och var involverad i mycket av det Luleå Basket skapade framåt. Hennes bakom ryggen passning till Josefin Vesterberg var riktigt läcker.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!