Inför stormatchen: "Vi kan ännu bättre"

Det blev en enkel seger i premiären för Luleå Basket. Men i den andra omgången av SBL får man bekänna färg när man möter antagonisterna från Umeå – A3 Basket.

Luleå Baskets nya guard, Santa Baltkojiene, vet vad som krävs för seger mot A3 Basket.

Luleå Baskets nya guard, Santa Baltkojiene, vet vad som krävs för seger mot A3 Basket.

Foto: Petra Älvstrand/Frilans

Basket2019-10-03 06:00

Luleå Baskets nyförvärv Santa Baltkojiene stod för en gedigen insats i premiären mot Mark Basket. Guarden landade på 12 poäng, 7 assist och 2 returer i segermatchen som Luleå Basket vann med överlägsna siffrorna 88–59.

– Det gick helt okej i premiären. Vi vann med många poäng, men vi kan ännu bättre, säger Santa Baltkojiene angående sin första seriematch med Luleå Basket.

Men i den andra omgången av SBL åker Luleå Basket ner till Umeå för möte mot A3 Basket, och det är något helt annat än premiärmotståndet, menar litauiskan.

– Det är en stor match och speciellt för mig eftersom jag har spelat där, jag känner lite extra press på mig att vinna därför, säger Baltkojiene. 

 Litauiskan tillhörde torsdagens motståndare A3 Basket, som då hette Udominate säsongen 2016/17. Och sin allra sista match på parketten i Umeå Energi Arena gjorde hon mot just Luleå Basket. Det var i SM-finalserien mot där Luleå Basket säkrade sitt fjärde raka SM-guld.

– Jag trivdes i Umeå och gillade att spela där. Men tyvärr nådde vi inte vår målsättning, säger Baltkojiene.

Nu återvänder hon alltså till sin gamla hemmaborg.     

– Jag är väldigt förväntansfull inför matchen och har längtat efter det här. Att spela i den hallen och träffa människorna som är kvar sedan jag var där, säger Baltkojiene.

Hon fortsätter:

– Nyckeln blir försvarsspelet och få stopp på Tiffany Brown. Kan vi stoppa henne så kommer vi vinna matchen, säger Santa Baltkojiene.

A3 Basket är regerande svensk mästare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!