Efter starka starten: "Inte presterat på max"

Fem segrar på sex matcher –BC Luleå har inlett säsongen starkt – och toppar tabellen. ”Fast vi har inte presterat på max än – det här laget har ännu större kapacitet”, säger klubbdirektören Lars Mosesson.

"Det var skönt att vi vann senast. Fem segrar på sex matcher känns betydligt bättre än fyra segrar och två förluster. Men det kommer bli jämnt den här säsongen", säger klubbdirektören Lars Mosesson.

"Det var skönt att vi vann senast. Fem segrar på sex matcher känns betydligt bättre än fyra segrar och två förluster. Men det kommer bli jämnt den här säsongen", säger klubbdirektören Lars Mosesson.

Foto: Pär Bäckström

Basket2019-10-18 05:00

Han är nöjd med starten.

– Helt klart, men vi har en fördel av att många av våra spelare har spelat ihop förut, säger Lars Mosesson.

Sedan tillägger han:

– Det var skönt att vi vann senast. Fem segrar på sex matcher känns betydligt bättre än fyra segrar och två förluster. Men det kommer bli jämnt den här säsongen. Det går inte att räkna bort lag som Köping och Wetterbygden och Jämtland kommer inte att ligga i botten när den sista matchen är spelad.

Nästa fredag möter man regerande mästarna Södertälje Kings.

– Vi har inte presterat på max än, det här laget har ännu större kapacitet. Och mot Södertälje får vi bekänna färg. Det känns som att den där matchen kommer sätta karaktären på säsongen. På något sätt, säger Lars Mosesson.

Hur tycker du att nyförvärven har presterat så här långt?

– Jag tycker LaRon (Smith) visade vilken kapacitet han har i de första matcherna, han var riktigt bra då. Men LaRons spel bygger mycket på rörlighet, han måste kunna hoppa för att vara bra. Och vi får ge honom tid.

– När det gäller (Daniel) Eliasson känner jag mig inte det minsta orolig, säger han sedan, innan han fortsätter:

– Det finns mer att hämta ur Axel (Nordström), men han spelar med ett jävla hjärta, och man ska komma ihåg att han hade en helt annan roll i Uppsala.

– Och Quinton (Upshur) och Brandon (Rozzell) är två fantastiska killar, som de andra i laget älskar. Quinton har en jävla arbetskapacitet och Brandon är en riktig vinnare, det visade han sist också. Jag skulle inte byta dem mot några andra amerikaner i den här ligan.

Unge Pelle Larsson har också gjort intryck på honom.

– Jag gillar inte att jämföra spelare, men vi har haft några duktiga ungdomar under åren som gått. Som Jonas Jerebko och Christopher Ryan. Och han är med där uppe. Han kan bli en storspelare, säger Lars Mosesson.

Några tankar på att förstärka laget ytterligare har man inte.

– Det finns inget mer att ta av, budgeten som vi fick inför den här säsongen är redan förbrukad, säger Lars Mosesson.

Han tillägger sedan:

– Tanken när vi satte ihop det här laget var också att sådana som Daniel Hansson och Anton Kobylak-Berglund skulle få chansen att spela. Det är klart att vi är sårbara för skador. Alla lag känner av när de saknar några av sina viktigaste spelare. Men vi känner att vi kan hantera någon skada.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!