Efter premiärsuccén – begravd i läxböckerna

Supertalangen Pelle Larsson fanns inte med i BC Luleås segermatch mot Nässjö i tisdags och missar även fredagens bortamatch mot Jämtland. Orsaken – gymnasieeleven pluggar till ett viktigt prov.

BC Luleås Pelle Larsson gjorde succé i premiären mot Wetterbygden.

BC Luleås Pelle Larsson gjorde succé i premiären mot Wetterbygden.

Foto: Pär Bäckström/Frilans

Basket2019-10-03 07:00

18-årige talangen Pelle Larssons succédebut i BC Luleås premiär mot Wetterbygden i fredags talade sitt tydliga språk. Guarden kom in från bänken och levererade 15 poäng, 4 assist och 3 returer under sina dryga 15 minuter på parketten i Luleå Energi Arena.

Men Larsson fanns inte med i tisdagens bortamatch mot Nässjö. Dessutom kommer han inte heller finnas med i den kommande bortamatchen mot Jämtland på fredag.

Anledningen till att han missar matcherna är inte någon skada eller sjukdom. Han har helt enkelt själv valt att tacka nej till bortaturnén där laget valt att stanna kvar söderut sedan matchen i tisdags och återvänder till Luleå efter fredagens match mot Jämtland. 

– Det är ett beslut som jag tog eftersom jag har SAT-prov till helgen och jag måste plugga till det, säger Pelle Larsson.

SAT är ett antagningsprov till college i USA och Larsson har planer på att fortsätta sina studier, i symbios med att spela college-basket, på andra sidan Atlanten så småningom. Larsson går just nu sista årets på basketgymnasiet i Luleå.

Det är alltså näsan i läxböckerna som gäller för Larsson fram till helgens SAT-prov. Men BC Luleås match mot Nässjö i tisdags störde dock lite i pluggandet. 

– Jag följde matchen lite grann men inte hela matchen, säger han.

Angående succén i premiären säger han följande:

– Det var jättekul, mycket roligare än vad jag hade tänkt mig. Jag kom in lite nervös men det släppte ganska snabbt efter jag hade satt de första poängen, säger Pelle Larsson.

Om inget oförutsett händer kommer Pelle Larsson vara tillbaka i BC Luleås matchtrupp till den fjärde omgångens match borta mot Djurgården tisdagen 8 oktober.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!