Beskedet: Nu är BC Luleås amerikan spelklar

BC Luleås nyförvärv Austin Burgett har fått vänta på att göra sin debut i klubben. Men till matchen mot Nässjö

BC Luleås Austin Burgett är spelklar till laget smatch mot Nässjö.

BC Luleås Austin Burgett är spelklar till laget smatch mot Nässjö.

Foto: Håkan Stridblom

Basket2019-11-28 16:54

Amerikanen Austin Burgett kommer närmast från Liège i den belgiska ligan och har värvats som ersättare till landsmannen LaRon Smith som fick lämna BC Luleå efter en start som förstördes av en ljumskskada.

Burgett fick kontrakt med BC Luleå efter att ha provtränat med klubben. 

– Jag gillar verkligen hur laget spelar. De passar alltid en extra gång, spelar i högt tempo och jag tycker att coach verkligen vet vad han håller på med, sade Austin Burgett till Sporten när det blev klart att han blir kvar i klubben.

Luleå gick en kamp mot klockan för att få den 206 centimeter långe forwarden spelklar till matchen mot Jämtland Basket men arbetstillståndet blev inte klart i tid. 

Men till matchen mot KFUM Nässjö är alla papper klara och Burgett kommer då göra sin debut i Luleå.

– Det känns superbra att vi får in ytterligare en stor forward i laget. Även om grabbarna har gjort det fenomenalt under tiden som LaRon har varit borta så har vi saknat det. Det gör att vi kan spela på fler sätt, vi kan ha en stor lina och kan gå mindre också om vi vill. Det gör oss mer komplett som lag helt enkelt, säger Luleås coach Peter Öqvist och fortsätter: 

– Sen är det alltid så med förstamatcher att man måste ge det lite tid att komma in i saker. Det är alltid annorlunda på match jämfört med på träning men det känns jättebra och har sett bra ut på träningarna. Känslan är god och det ska bli kul att se honom där ute. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!