BC Luleå vände till seger – ännu en gång

Nyförvärvet Austin Burgett blev stor matchhjälte för BC Luleå mot Nässjö. Amerikan satte det avgörande trepoängsskottet samtidigt som slutsignalen ljudade.

Denzel Andersson.

Basket2019-11-29 20:58

Gästerna Nässjö inledde bäst i matchen, där man var lyckosamma från framförallt trepoängslinjen. Samtidigt som BC Luleå roterade på många spelare i den första perioden. Ledningen med tre poäng för gästerna efter den första perioden var rättvis.

BC Luleå höjde sig något i den andra perioden där debutanten i hemmalaget, amerikan Austin Burgett, visade styrka. Både från trepoängslinjen och med attacker mot korg. Burgett kom in från bänken och stod för 8 poäng efter halva matchen spelad.

I den tredje perioden rasade BC Luleås spel ihop fullständigt. Gästerna vände och vann den tredje perioden med klara 17–6.

Underläget inför den fjärde och sista perioden var 7 poäng för BC Luleå. Väl där så kunde hemmalaget vända till ledning med två poäng med fem minuter kvar av matchen.

Med dryga två minuter kvar hade Nässjö återtagit ledningen, men bara med en poäng.

Det blev ett drama sista två minuterna. Med 18 sekunder kvar var ställningen 60–60 och BC Luleå hade bollen i anfall. Då klev Austin Burgett fram och satte en trepoängare på slutsignal.

Seger till slut för BC Luleå men det satt hårt åt.

Slutresultatet skrevs till 63–60.