BC-forwarden redo – trots stygn i handen

Denzel Andersson skadade handen i matchen i svenska cupen i mot Alvik i söndags. Men trots fyra stygn i handen kommer han finnas med i BC Luleås premiär mindre än en vecka senare.

Denzel Andersson har låtit handen läka under veckans träningar.

Denzel Andersson har låtit handen läka under veckans träningar.

Foto: Kent Vikström

Basket2019-09-27 13:26

Det var drygt fem minuter in i den första perioden när Denzel Andersson skadade sig i handen efter att ha försökt blocka ett skott men träffat korgen. Blodvite uppstod och jacket behövde omvårdnad.

Andersson uppsökte akuten direkt efter matchen och åkte sedan hem till Luleå med fyra stygn i handen.

Under veckan har han inte kunnat träna för fullt ute på planen utan suttit och kollat på bandagerad i handen. 

Men i premiären under fredagskvällen mot Wetterbygden kommer 23-åringen stå redo.

– Jag kommer att tejpa ihop två fingrar och lägga mycket skydd för att undvika direkta stötar mot såret, säger Andersson när Sporten träffar honom efter torsdagsträningen. 

Hur har läkprocessen gått?

– Det har blivit bättre och bättre för varje dag. Såret var ganska djupt men det var ingen skada på några nerver eller så, säger Andersson.

Den 203 centimeter långe Andersson har under sina fem år i BC Luleå tagit positiva steg i statistiken för varje säsong som har gått.

Är det en liknande utveckling att vänta i år?

– Det är bara att vänta och se. Vi är ett annat lag i år som flyttar bollen mycket mer än förra året och vi har många andra spelare som kan göra poäng, säger han.

Andersson fortsätter:

– Vissa dagar kommer jag göra många poäng, vissa dagar inte, så det återstår att se.

Lagets målsättning är att stå som svensk mästare till våren.

Men vad är din personliga målsättning?

– Jag vill väl utveckla allt egentligen. Det är alltid kul att ha bättre statistik men jag vill också jobba på det som inte syns i statistiken.

Som?

– Bättre i försvar, ta för mig mer, skapa mer för medspelarna. Det handlar om helheten i sig egentligen, förklarar Andersson.

Andersson hade planer på att testa lyckan utomlands efter förra säsongen, och hade också anbud. Men till slut valde han ändå att skriva på för BC Luleå för ytterligare en säsong.

Du är inte rädd för att du stannar i utvecklingen här i Sverige?

– Många kanske tror att jag är lite bekväm av mig när jag stannade i Luleå. Visst, jag gillar staden jättemycket och jag har min flickvän här och en massa kompisar och så, säger Andersson.

Så Europadrömmen lever?

– Absolut, i allra högsta grad. Jag är fortfarande ung så jag har många år kvar, säger 23-årige Denzel Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!