Även Luleå Stars förlängde segersviten

Toppmötet mellan Luleå Stars och Alvik Basket slutade med hemmaseger 64–52 – men det var match hela vägen. "Skönt att avsluta med en seger innan julledigheten", säger Stars Lovisa Löfgren.

Lovisa Löfgren satte en viktig trea när matchen stod och vägde i slutet av den fjärde perioden.

Basket2021-12-19 17:40

Precis som damligalaget, Luleå Basket, så fortsätter basketlagen på damsidan i Luleå att bara vinna matcher. Såväl RIG Luleå som Luleå Stars står nu på nio raka segrar.

– Det är jätteroligt och det verkar ju som om att vi inte kan förlora, säger Lovisa Löfgren i Luleå Stars

Serientvåan Luleå Stars inledde matchen bäst och efter första perioden var hemmaledningen sex poäng stor, men i den andra perioden så var det ombytta roller. Luleå Stars kom inte alls till offensivt sett utan mäktade endast med sju poäng under de andra tio minuterna.

Ställningen i halvtid var då 31–31.

– Det var en tajt match mellan två lag som gillar att spela med en hög press.

I den tredje så kunde gästerna från Stockholm ta över förarsätet i matchen, men in till den sista perioden så var skillnaden mellan lagen endast två poäng.

Med mindre än tre minuter kvar av matchen så ledde Luleå Stars med fyra poäng, men en trea av Lovisa Löfgren med två minuter kvar att spela tog hemmalaget till en sjupoängsledning.

– Det var en riktigt skön trea och det kändes där som om att vi stängde matchen, säger Löfgren.

I slutskedet av matchen ryckte Luleå Stars och segern skrevs till 64–52.