Bartholds känga mot coachen: "Måste ha ett tydligt ledarskap"

Efter Luleå Baskets uttåg i kvartsfinalsserien mot Högsbo lyfte klubbdirektör Christer Sehlin fram avsaknaden av klubbhjärta som en av anledningarna. Han får medhåll av lagkapten Anna Barthold som dock även riktar kritik mot ledarskapet.

Anna Barthold riktade kritik mot Luleå Baskets ledarskap i en intervju med Radiosporten.

Anna Barthold riktade kritik mot Luleå Baskets ledarskap i en intervju med Radiosporten.

Foto: Per Bäckström Lars-Göran Norlin

Basket2019-04-02 19:12

Anna Barthold, som har lett Luleå Basket till fem raka SM-guld var i tårar efter att laget slogs ut ur slutspelet av nykomlingarna Högsbo. Efter uttåget lyfte klubbdirektör Christer Sehlin fram avsaknaden av klubbhjärta och i en intervju med Radiosporten får Sehlin medhåll av Barthold, som däremot även riktar kritik mot ledarskapet.

– När man har så pass många bra spelare som vi hade så måste man verkligen ha ett bra och tydligt ledarskap och sen något som vi alltid har tryckt på under de här fem guldåren är just respekt och kamratskap. Man måste ha hjärta och jag vet inte, det kanske är svårt för vissa spelare som kommer hit och spelar ett år att liksom känna samma känsla för staden, säger Barthold till Radiosporten.

Barthold menar även att hon tidigt uppmärksammade tränare David Visscher på att klubbhjärtat inte riktigt fanns där.

– Jag skulle nog säga att jag märkte det ganska snabbt och då förmedlade jag det till coachen och vi pratade om det. Det är precis som på en arbetsplats, man märker hur dynamiken fungerar i en grupp och är det någonting som kanske inte fungerar så måste man försöka lösa det och hitta en lösning på det, säger Barthold till Radiosporten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om