Barthold i tårar efter uttåget: "Det är bara tomt just nu"

Luleå Basket föll mot Högsbo och den långa guldsviten är bruten. Anna Barthold kunde inte hålla tillbaka tårarna och frågan är om vi just har sett henne göra sin sista match i Luleå Basket.

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Basket2019-03-30 15:37

Luleå Basket jagade och jagade, men Högsbo höll undan. Med 23 sekunder kvar skiljde det tre poäng mellan lagen och då fick Högsbo gå till straffkastslinjen. Ett straffkast satt i korgen och Luleå kunde inte ta igen underläget trots en stark avslutning. Slutsignalen ljöd. Högsbo sträckte armarna mot skyn och Luleå Basket sänkte huvudena mot marken. Den fem år långa guldsviten var bruten och lagkapten Anna Barthold kunde inte hålla tillbaka tårarna.

– Jag är jättebesviken, jag kommer att gråta jag är så...

Hon harklar sig:

– Vi har pratat om det och det är någonting som jag trycker på hela tiden som lagkapten. Det är match i 40 minuter och det har varit vår styrka genom de fem guldåren. Att vi aldrig gett upp även om vi legat under i kvartsfinal, semifinal eller final så har vi aldrig slutat tro. Det har varit en del av vår identitet.

Luleå Basket tappade till elva poängs underläge i inledningen av sista perioden, men reste sig igen. Det räckte dock inte hela vägen idag och Högsbo stod för säsongens skräll när de slog ut regerande mästarna. En tårögd Anna Barthold menar att en förlust inte ens var en tänkbar utgång för henne.

– Det var en do or die situation i dag och för mig fanns det inte att säsongen skulle ta slut.

Den stora frågan nu är om kapten Anna Barthold, som fyller 39 år imorgon (söndag), har gjort sin sista match i Luleå Basket-tröjan. Något som hon dock inte har något klart besked om just nu. Barthold menar att hon inte hunnit börjat tänka på det.

– Det har jag inte tänkt på alls, utan jag vill stå i final här och avsluta säsongen i slutet av april, början av maj. Så det är absolut inget jag har tänkt på.

Vad som händer nu för Anna Barthold återstår alltså att se.

– Det är en svår fråga. Jag vet inte. Jag är jätteledsen, det är bara tomt just nu. Som jag sa så fanns det inte i mitt huvud att vi skulle avsluta säsongen i dag.

Barthold menar dock att förlusten mot Högsbo sätter deras femåriga guldsvit i ett perspektiv för alla i basket-Sverige.

– Vi har haft motgångar och framgångar och det är svårt att vinna ett guld. Att vi lyckats göra det galna och vinna fem det är helt otroligt och jag tror verkligen att folk kommer sätta det i perspektiv och uppskatta det. Sen så hoppas jag att Luleå Basket verkligen tänker till kring hur man vill bygga ett lag inför framtiden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om