Avgjorde på slutsignalen: "Helt otroligt"

Nyförvärvet Austin Burgett gjorde ett rejält avtryck i sin första match i BC Luleå. Inte nog med att han blev poängbäst han var också den som avgjorde hela tillställningen med en trepoängare – på slutsignalen.

Glädjen i hemmalaget gick inte att ta miste på efter att nye amerikanen Austin Burgett, 14, avgjort på slutsignalen.

Glädjen i hemmalaget gick inte att ta miste på efter att nye amerikanen Austin Burgett, 14, avgjort på slutsignalen.

Foto: Petra Älvstrand / Frilans

Basket2019-11-29 21:40

Toppen mot botten. Så var förutsättningarna inför fredagskvällens match när BC Luleå tog emot Nässjö Basket. Gästerna hade bara mäktat med två vinster på sina elva inledande matcher inför matchen.

Det blev också seger för BC Luleå, men det satt riktigt hårt åt. Med 18 sekunder kvar av matchen var ställningen 60–60. Hemmalaget hade bollen för ett sista anfall och då klev det amerikanska nyförvärvet Austin Burgett fram.

– Det här var helt otroligt. Jag fick ett öppet skott där nere i hörnet, jag sköt och bollen gick i, säger Burgett.

När bollen var i luften på väg mot korgen så gick slutsignalen. När Luleåpubliken fick se bollen gå i korgen så exploderade Luleå Energi Arena. Men också spelarna i BC Luleå.

Vad tänkte du när du såg att bollen gick i?

– Jag såg bollen gå i och tittade mot bänken. Alla bara sprang omkring, det var verkligen ett härligt ögonblick, förklarar Burgett.

Burgett, som alltså gjorde debut i BC Luleå, hade inte spelat en match på tre månader inför fredagens möte mot Nässjö. Trots det så blev han poängbäst i hemmalaget med sina 11 poäng.

Nöjd med debuten?

–  Det är många som kan göra poäng i laget men självklart är det härligt att vara med där uppe. Jag försökte bara hitta min roll i laget, jag ville inte göra för mycket i min första match.

Men att avgöra på slutsignalen är ju ganska mycket?

– Ja, men jag måste ge kred till Brandon Rozzell som hittade mig med den passningen, han är en otrolig spelare, säger Austin Burgett.

Burgett kom in från bänken  i den första halvleken och sänkte en trepoängare och attackerade korgen med lyckosam utgång ganska omgående. Men så klart är det den sista avgörande trepoängaren som alla kommer att komma ihåg från den här matchen.

För det var ingen fröjd för ögat. BC Luleå hade extremt svårt att få bollen i korgen och en sådan som Brandon Rozzell missade samtliga av sina åtta trepoängsförsök.

– Vi gjorde inte en sådan match som förväntades av oss så är det väl, men vi tog segern till slut och det får vi vara nöjda med, säger Austin Burgett, gigantisk matchhjälte för BC Luleå. 

Matchfakta

BC Luleå-Nässjö 63–60 (38–34)

Poängen, BC Luleå: Austin Burgett 11, Quinton Upshur 10, Denzel Andersson 10, Axel Nordström 10, Brandon Rozzell 6, Pelle Larsson 5, Anton Kobylak-Berglund 5, Daniel Hansson 3, Daniel Eliasson 3.

Austin Burgett, 14, har just avgjort matchen på slutsignalen. Hallen exploderade.
Austin Burgett, 14, har just avgjort matchen på slutsignalen. Hallen exploderade.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!