Amerikanskorna stod för varsin dubbel-dubbel

Både Ivey Slaughter och Natisha Hiedeman stod för toppinsatser i seriefinalen mellan Luleå Basket och Högsbo. Amerikanskorna stod för varsin "dubbel-dubbel" i segermatchen.

Natisha Hiedeman hade en av huvudrollerna när Luleå Basket vann i seriefinalen mot Högsbo. (Arkivbild)

Natisha Hiedeman hade en av huvudrollerna när Luleå Basket vann i seriefinalen mot Högsbo. (Arkivbild)

Foto: Petra Älvstrand / Frilans

Basket2019-12-01 19:44

Luleå Basket vann seriefinalen mot Högsbo med 77–62. I och med segern passerade Luleå Basket Högsbo i tabellen och ligger nu i topp av den samma.

Två stora anledningar till Luleå Baskets seger var amerikanskorna Ivey Slaughter och Natisha Hiedeman.

Ivey Slaughter var en gigant under korgarna och noterades för 14 poäng och 15 returer – En "dubbel-dubbel".

Natisha Hiedeman ville inte vara sämre och stod för 20 poäng och 11 returer – också det en "dubbel-dubbel".

Hiedeman var inte långt borta från en "trippel-dubbel" då hon också gjorde 8 assist.

– Jag visste inte ens att jag hade en "dubbel-dubbel", men visst betyder det mycket för mig. Det betyder att jag jobbade hårt åtminstone, säger Ivey Slaughter.

– Det var en bra match och vi vann mot topplaget i serien, det är vad som är viktigt. Vi visar att vi hör hemma i toppen, säger guarden Natisha Hiedeman.

Men det började trevande för Luleå Basket. Första halvlek präglades av ett hemmalag som inte kom upp i den nivå man ville varken offensivt eller defensivt. Dock så kunde Luleå Basket gå till halvtidsledning med en poäng.

Men i inledningen av den andra halvleken kom Luleå Baskets segerryck där man snabbt gjorde 10–2 och kunde dra ifrån.

– Vi började spela tillsammans och vi fick igång försvarsspelet. Vi sa i pausen att vi skulle komma ut mer aggressivt och det gjorde vi, säger Slaughter.

Slaugter rev ner returer både offensivt och defensivt och framförallt var hon tajt i försvarsspelet mot Högsbos normalt poängstarka Kourtni Diane Perry under egen korg. Högsbostjärnan stannade på bara 4 poäng i matchen.

– Vi visste att vi var tvungna att hålla henne borta från spelet nära korgen. Det var mitt jobba att göra det och jag tycker jag gjorde det okej, för hon är en riktigt stark och bra spelare, säger Slaughter.

Vad betyder den här segern för er?       

– Den betyder att vi måste fortsätta köra på, det här är inte slutet. Det är många matcher kvar och det finns många bra lag, säger Ivey Slaughter.

Matchfakta

Luleå Basket-Högsbo 77–62

Poängen, LBBK: Natisha Hiedeman 20, Milica Jovanovic 19, Ivey Slaughter 14, Josefin Vesterberg 9, Chioma Nnamaka 8, Matilda Ekh 7.

Högsbo: Cassandra Nofuente 14, Ida Fredriksson 11, Elin Johansson 11, Hanna Halilovic 9, Aliyah Huland El 7, Elin Fredriksson 4, Kourtni Dinae Perry 4, Leva Ivaskeviciute 2.

Publik: 2 063. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!