Skadedrabbat Kalix Bandy förlorade

Ett åderlåtet Kalix Bandy kom lindrigt undan mot Örebro genom att bara förlora med uddamålet. "Vi fick inte till det framåt" säger Kalix ende målskytt, Mikael Jansson.

Kalix Bandy hade det jobbigt mot Örebro.

Bandy2019-12-01 17:41

Nej, det var ingen rolig dag för Kalix Bandy i mötet med Örebro. Laget fick mest hela tiden försvara sig – med till alla buds tillgängliga medel. Inklusive målvakten Oskar Sundqvist, som förtjänstfullt fick pris som hemmalagets bäste spelare.

– Vi visste att det skulle bli en helt annan match än mot Tillberga. Örebro är ett bra lag, samtidigt som vi hade några nyckelspelare borta, säger Mikael Jansson.

Bakom uddamålsförlusten gömmer sig ett skeende som inte alls motsvarar händelserna på planen. Örebro var vida överlägset, särskilt i andra halvlek då det i stort sett var spel mot ett mål.

Det var även tungt för Kalix att skapa någonting i första halvlek förutom den straff som laget fick i 38:e minuten. Niklas Sundqvist nådde Simon Viklund med en långboll som helt fri blev fälld av Örebros målvakt.

– Vi hade jätteproblem i början. Efter timeouten (18:e minuten) blev det lite bättre, säger Jansson.

Trots allt höll Kalix  Bandy 1–1 fram till 77:e minuten, då ett kanonskott från Örebros Robin Folkesson letade sig in. Dessförinnan hade Örebro bland annat haft tre skott i träramen.

– Trist. Vi kan bättre. Men gör man bara ett mål i bandy så tar man sällan poäng, säger Mikael Jansson.

Kalix vann dock lördagens möte med TB Västerås.

Matchfakta

Kalix Bandy–TB Västerås 5–3  (2–1)

Målen, Kalix: Robin Alamaa 2, Jonathan Johansson, Anton Khrapenkov, Simon Viklund.

Kalix Bandy–Örebro SK 1–2 (1–0)

Målet, Kalix: Mikael Jansson.