Hade slutat – tänkte om när mentorn i Kalix ringde

Han hade egentligen slutat. Men när hans gamle läromästare Olov Englund hörde av sig tänkte Felix Nyman om.
Här berättar Kalix Bandys nyförvärv om upplägget och att han vill ge tillbaka till klubben.
– När en sån kille ringer och frågar om hjälp ställer man upp, säger Nyman.

Felix Nyman kommer att bo kvar i Stockholm, men spela för Kalix Bandy. Han har två små barn (ett och tre år). ”Jag är faktiskt föräldraledig. Eftersom de spelar primärt på helger ska det nog funka. Jag har spelat elitserien ett år med två små barn och det gick", säger han.

Felix Nyman kommer att bo kvar i Stockholm, men spela för Kalix Bandy. Han har två små barn (ett och tre år). ”Jag är faktiskt föräldraledig. Eftersom de spelar primärt på helger ska det nog funka. Jag har spelat elitserien ett år med två små barn och det gick", säger han.

Foto: ANDREAS SANDSTRÖM/Bildbyrån

Bandy2024-10-15 17:01

Det var i förra veckan som det blev klart att Kalix Bandy värvar Felix Nyman som har gjort nio elitseriesäsonger i Hammarby.

Nyman spelade tre seniorsäsonger för Kalix innan han gick tillbaka till Bajen.

Och det är hans gamle läromästare Olov Englund, som nu är ordförande i klubben, som har fått honom återvända. De spelade ihop under Nymans senaste säsong i Norrbotten. 

– Egentligen hade jag bestämt mig för att inte fortsätta spela bandy. Men då ringde Olov Englund och gav ett bra förslag och sa att de behövde lite hjälp. När en sån kille, som jag har sett upp till sedan jag var liten, ringer och frågar om hjälp ställer man upp, säger Felix Nyman.

Behövde du fundera länge på förslaget?

– Nej, men det kändes som en rolig grej att kunna hjälpa en klubb som har gett mig mycket. Och nu kunna ge tillbaka efter de erfarenheter som jag har samlat på mig.

De tre åren i Kalix gav honom en väg in i seniorbandyn.

– De var jättelärorika. Jag hade inte varit där idag om jag inte hade vågat ta chansen och flytta upp. Som jag nämnde tidigare så lärde Olov mig mycket. Han gav mig mycket under det året som vi spelade ihop.

Upplägget blir lite speciellt, räkna inte med att se Nyman i så många matcher på plats i Kalix. Han kommer att bo kvar i huvudstaden.

– Han (Englund) känner väl mig så pass väl att jag är ganska rotad och trivs i Stockholm. Så en flytt har det aldrig varit tal om. Det skulle nog vara svårt för mig att göra det nu också. Så det blev upplägget att jag är med i de matcher där de behöver hjälp och stöttning. Och primärt är det väl egentligen bortaresorna. För mig blir det ju nästan hemmaplan.

Felix Nymans mamma är från Kalix och det ökar kanske chansen att få se honom på Fomab Arena.

– Mormor och morfar bor kvar och jag har en moster som bor kvar i Kalix. Det blir väl också en möjlighet att träffa dem lite mer än vad man brukar göra.

31-åringen är back i grunden, men kan användas på fler positioner.

– I Hammarby har jag nästan bara spelat i försvarslinjen. Jag har även gjort några matcher på mittfältet. När jag spelade i Kalix spelade jag allt från ytterhalv till mittfält och försvar. För den här sejouren skulle jag säga att jag kan nog spela överallt utom målvakt. Jag kan spela där tränarna känner att de behöver mig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!