Luleås löfte uttagen i juniorlandslaget

Luleå Bågskyttesällskaps Emily Cwirzen tar klivet in i juniorlandslaget.

Emily Cwirzen har tagit en plats i juniorlandslaget i bågskytte.

Emily Cwirzen har tagit en plats i juniorlandslaget i bågskytte.

Foto: Luleå Bågskyttesällskap

Bågskytte2020-01-26 21:04

I onsdags fick 16-åriga Emily Cwirzen beskedet från Svenska Bågskytteförbundet att hon är en av skyttarna i juniorlandslagets bruttogrupp. 

Cwirzen, som började med sporten i slutet av november 2017, har gått från klarhet till klarhet på bågskyttearenan. Redan efter ett och ett halvt år vann hon silver i sitt första svenska mästerskap inomhus. 

Sedan dess har hon vunnit fler SM medaljer utomhus. 

Hon var också med när Svenska Bågskytteförbundet hade läger med utvecklingsgruppen i Sundsvall med sikte mot sommar-OS 2024 och 2028. 

– Vi tror att detta kommer blir en spännande och framgångsrik resa som Emily kommer göra i och med steget in i juniorlandslaget, säger Rolf Rönnlund, orförande i Luleå Bågskyttesällskap, i ett pressmeddelande.

– Vi som förening gläds också i och med att en ny generation tar klivet in i ett av våra landslag. Vi har haft fina framgångar med de skyttar som varit med tidigare. 

I pressmeddelandet berättar Luleåklubben även att 21-årige Ludvig Flink satsar hårt mot OS.

I februari reser han med det svenska landslaget till USA för ett träningsläger på USA:s OS anläggning i Chula Vista, Kalifornien. 

Därefter följer ett hektiskt tävlingsprogram för att få med fler svenska skyttar till Olympiska spelen i Tokyo. Sista chansen för Sverige att få med en skytt till OS är så sent som fyra veckor innan mästerskapet drar igång. 

Sverige har en plats klar i sommar-OS på damsidan. Den såg Lindome BK:s Christine Bjerendal, 32, till att ordna.

Ludvig Flink.
Ludvig Flink.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!